enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran ve ABD’nin mahkum takası için anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama

İran ve ABD’nin mahkum takası için anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama
3 Mayıs 2021
481
A+
A-

UHA HABER / İran ve Amerika Birleşik Devletleri’nin mahkum takasında anlaştığı iddialarına Washington’dan yalanlama geldi. Beyaz Saray henüz bir anlaşmanın olmadığını, pazarlığın sürdüğünü açıkladı.

İddia, kaynak olarak adı açıklanmayan İranlı yetkilileri gösteren Lübnan merkezli televizyon kanalı Al Mayadeen’den gelmişti.

Haberde, Tahran ve Washington’un, ABD’de tutuklu dört İranlının özgürlüğü ve İran’a ait 7 milyar dolarlık fonun salıverilmesi karşılığında, İran’da tutuklu bulunan 4 Amerikalının serbest bırakılmasında uzlaştığı öne sürülmüştü.

Mahkum takasına ilişkin iddialar İran devlet televizyonu tarafından da paylaşıldı. Devlet televizyonu ayrıca İranlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran ve İngiltere’den çifte vatandaşlığı olan ve ülkede tutulan Nazanin Zaghari-Ratcliffe’in, İngiliz hükümetinin Tahran’a olan borcunu ödemesi halinde serbest bırakılacağını da ortaya attı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından bir yetkili söz konusu haberin ciddiye alınmadığını söyledi.

Ratcliffe davasında sıkça bahsedilen borç Şah Rıza Pehlevi dönemine uzanıyor. İran, o dönemde İngiltere’ye Chieftain tankları siparişi vermiş ancak 1979’da gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından tanklar teslim edilmemişti. Teslimatın yapılmaması nedeniyle İngiltere’nin, Tahran’a 400 milyon sterlin borçlu olduğu belirtiliyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 03 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.