enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı
26 Aralık 2023
53
A+
A-

Reklam

* İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan saldırı dronu ile vurulduğu yönündeki iddiasını yalanladı.

* Tahran, Washington’ın bu iddialarla Gazze savaşındaki rolünü örtbas etmeye çalıştığını belirterek karşı suçlamada bulundu.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki İran, ABD’nin, Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir dronla vurulduğu yönündeki suçlamasını yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün (24 Aralık) yaptığı açıklama ile Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir saldırı dronuyla vurulduğuPentagon’dan yapılan açıklamada, “Liberya bandıralı, Japonlara ait ve Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, Hint Okyanusu’nda, sahilin 200 deniz mili açığında (370 km) vuruldu” denilmişti.  iddiasında bulunmuştu.

Açıklamanın devamında, saldırının İran’dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı ve olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “(ABD’nin) bu tekrarlanan suçlamaları temelsiz olduğu için reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kenani ayrıca, “ABD son iki aydır İran’a bitmek bilmeyen suçlamalarda bulunuyor. Zira İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik savaşının başlatılması ve sürdürülmesinden birinci derecede sorumlu olan tarafı kendileridir. ABD’liler iddiaları gündeme getirerek psikolojik projeksiyon yapmak, Gazze’de ABD öncülüğünde işlenen suçları örtbas etmek ve açık siyasi hedefler gütmek amacıyla ortaya atıyorlar.” diye konuştu.

Kenani, ABD’nin, Gazze savaşındaki rolü nedeniyle yöneltilen suçlamalarla yüzleşmesi gerektiğini de dile getirdi.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa yönelik de sert ifadeler kullanan Kenani, “Siyonist rejimin Noel arifesinde gerçekleştirdiği vahşetin dehşet verici görüntüleri, işgalci varlığın ilahi, dini ve uluslararası ilkelerin hiçbirine bağlı olmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.” dedi.

Devlet medyasına göre İran donanması, İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başlaması sonrası deniz yollarına yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, 1,000 km menzilli seyir füzeleri ve keşif helikopterlerini teslim almıştı.

İngiltere merkezli deniz güvenlik şirketi Ambrey’den saldırıya uğrayan tankerle ilgili yapılan açıklamada, bu tankerin Suudi Arabistan’dan hareketle Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.