enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:43 Bakan Işıkhan: Lösemili çocuklarımızın tedavisinde kullanılan 77 ilacı karşılıyoruz
00:40 Bakan Göktaş: Aileyi ve dinamik nüfus yapımızı güçlendirmeyi sürdüreceğiz
00:28 Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının “Ev Sahibi Türkiye” başvuruları,10 Kasım Pazartesi günü başlayacak…
00:24 Türkiye, üst üste 3. kez UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi
00:22 Bakan Kurum, “Karabük Afet Konutları Temel Atma Töreni”nde konuştu…
00:13 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile görüştü
00:11 Demir Perdenin Ardında: Yıkılışının 36. Yılında Berlin Duvarı ve Dönüşen Dünya
00:05 Adalet Bakanı Tunç, “Türkiye Yüzyılı’nı aynı zamanda “adaletin yüzyılı” kılmayı hedefledik”
11:59 Amsterdam, Amsterdam olalı böyle bir gece yaşamadı: Cim bom tezahüratı Büyükelçimiz ile daha da gürleşti… 
00:45 Türkiye’de “sığınak” yönetmeliği güncellendi: Tüm yeni binalarda zorunlu olacak
00:44 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “İklim değişikliğiyle mücadelede, güney ve kuzey arasında bir köprü rolü üstlenmeye hazırız”
00:40 TÜİK Açıkladı: Sanayii Sektöründe, en çok tüketilen enerji kaynağı elektrik
00:40 TBMM Başkanlığına, aralarında Özgür Özel’in de bulunduğu 12 milletvekili hakkında 18 dokunulmazlık dosyası sunuldu.
00:32 Okullarda ara tatil dün başladı…
00:23 Hollanda Parlamentosu’nun, Türkiye seçimleri için oy kullanan Türklere yasak getirme önerisine tepki…
00:09 Türkiye’de 1 Nisan 2026’dan itibaren 5G teknolojisiyle, köklü değişikliklerin yaratması bekleniyor…
00:09 Tam elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18’e yaklaştı…
00:07 Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilecek…
00:06 Milli İstihbarat Akademisi, “Türkiye-Somali İlişkileri: Çok Boyutlu Bir Ortaklık Modeli” başlıklı rapor yayımladı…
00:03 AK Parti’nin iktidara gelişlerinin 23. yıl dönümü dolayısıyla “#SizBunuOkurken” isimli kampanya
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı

İran, ABD’nin Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü tankeri hedef aldığı iddiasını yalanladı
26 Aralık 2023
44
A+
A-

Reklam

* İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan saldırı dronu ile vurulduğu yönündeki iddiasını yalanladı.

* Tahran, Washington’ın bu iddialarla Gazze savaşındaki rolünü örtbas etmeye çalıştığını belirterek karşı suçlamada bulundu.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in EuroNews’e dayandırdığı haberine göre, İran Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Hint Okyanusu’nda seyir halindeki İran, ABD’nin, Hint Okyanusu’ndaki kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir dronla vurulduğu yönündeki suçlamasını yalanladı.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), dün (24 Aralık) yaptığı açıklama ile Hint Okyanusu’nda seyir halinde olan kimyasal yüklü bir tankerin, İran’dan fırlatılan bir saldırı dronuyla vurulduğuPentagon’dan yapılan açıklamada, “Liberya bandıralı, Japonlara ait ve Hollanda tarafından işletilen Chem Pluto adlı kimyasal tanker gemisi, Hint Okyanusu’nda, sahilin 200 deniz mili açığında (370 km) vuruldu” denilmişti.  iddiasında bulunmuştu.

Açıklamanın devamında, saldırının İran’dan fırlatılan tek yönlü taarruz dronu ile yapıldığı ve olayda herhangi bir can kaybı olmadığı, tankerde çıkan yangının söndürüldüğü belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ise düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “(ABD’nin) bu tekrarlanan suçlamaları temelsiz olduğu için reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

Kenani ayrıca, “ABD son iki aydır İran’a bitmek bilmeyen suçlamalarda bulunuyor. Zira İsrail rejiminin Gazze’ye yönelik savaşının başlatılması ve sürdürülmesinden birinci derecede sorumlu olan tarafı kendileridir. ABD’liler iddiaları gündeme getirerek psikolojik projeksiyon yapmak, Gazze’de ABD öncülüğünde işlenen suçları örtbas etmek ve açık siyasi hedefler gütmek amacıyla ortaya atıyorlar.” diye konuştu.

Kenani, ABD’nin, Gazze savaşındaki rolü nedeniyle yöneltilen suçlamalarla yüzleşmesi gerektiğini de dile getirdi.

İsrail’in Gazze’de yürüttüğü savaşa yönelik de sert ifadeler kullanan Kenani, “Siyonist rejimin Noel arifesinde gerçekleştirdiği vahşetin dehşet verici görüntüleri, işgalci varlığın ilahi, dini ve uluslararası ilkelerin hiçbirine bağlı olmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor.” dedi.

Devlet medyasına göre İran donanması, İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başlaması sonrası deniz yollarına yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, 1,000 km menzilli seyir füzeleri ve keşif helikopterlerini teslim almıştı.

İngiltere merkezli deniz güvenlik şirketi Ambrey’den saldırıya uğrayan tankerle ilgili yapılan açıklamada, bu tankerin Suudi Arabistan’dan hareketle Hindistan’a gittiği ve İsrail ile bağı olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.