enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
00:04 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu hafta 2 kez toplanacak
00:55 Bakan Uraloğlu, Tunceli’nin Pertek ilçesindeki Singeç Köprüsü’nde düzenlenen “Karayolları Genel Müdürlüğü Projeleri Toplu Açılış Töreni”nde konuştu…
00:54 Söke’nin tescillenen “Kulak Çorbası” ilçenin gastronomi mirasına yeni bir değer kazandırdı.
00:45 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Dışişleri Bakanları Toplantısı’na iştirak edecek
00:40 Her eylül ayında New York’ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu; 80. Yılda Çatının Altında Derinleşen Çatlaklar
00:28 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddet önleme faaliyetlerimizi güçlendiriyoruz”…
00:25 Milli Eğitim Bakanı Tekin, CNN Türk’te canlı yayınlanan “Hafta Sonu” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı,
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İnternette nefret suçları ile mücadele yasası yürürlükte

İnternette nefret suçları ile mücadele yasası yürürlükte
4 Nisan 2021
435
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da geçen yaz hazırlanan internette aşırı sağ ve nefret suçları ile mücadele yasası yürürlüğe girdi.

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa’nın haberine göre, Yasanın yürülüğe girmesi ile değerlendirmelerde bulunan Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, artık internette nefret suçu işleyenler ve insanları tehdit edenler hakkında soruşturma açılabileceğini ve bu doğrultuda yargılama yapılabileceğini söyledi.

Bakan, “Bugünden (03 Nisan 2021) itibaren polis ve yargı insanlık dışı tahrik ile çok daha kararlı bir şekilde mücadele edebilecek. Caydırıcılığı ve soruşturma baskısını belirgin şekilde artırıyoruz” dedi.

Sosyal Demokrat Partili Adalet Bakanı Lambrecht, koronavirüs pandemisi ile birlikte internette nefretin çok daha agresifleştiğini ve sıklıkla “aşırı sağcılık, ırkçılık ve kadın düşmanlığı” şeklinde tezahür ettiğini söyledi.

Bakan, “Politik veya bilimsel açıklamalarda bulunan, sosyal girişimleri olan insanların isimleri veya kökenleri nedeniyle saldırıya uğraması ya da susturulması demokratik toplumumuz için ciddi bir tehdit oluşturuyor” dedi.

Almanya Federal Meclisi ve Eyalet Temsilciler Meclisi yasaya geçen yaz onay vermişti. Ancak Cumhurbaşkanı Frak Walter-Steinmer, cep telefonu verilerine erişimle ilgili yeni bir düzenlemenin meclisten geçmesini bekleyerek yasayı bu hafta imzalamıştı.

Yasa ile kapsamı belirlenen suçları işleyenler hakkında iki yıla kadar hapis cezası istenebilecek. İnternet üzerinden ölüm veya tecavüz tehdidinde bulunanlar için ise üç yıl hapis istemiyle soruşturma açılabilecek. Ayrıca yasa kapsamında 2022 yılından itibaren sosyal medya platformları ölüm ve tecavüz tehdidi bulunduran içerikleri sadece silmekle yükümlü olmayacak aynı zamanda Federal Emniyet Dairesi’ne de bildirmeleri gerekecek. Bakan Lambrecht, “Bu tahrikçiler hakkında çok daha hızlı ve kararlı soruşturmalar yürütülmesini sağlayacak” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 04 Nisan 2020]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.