enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:49 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:39 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının,COP31’in organizasyonel hazırlıkları
00:39 Kocaeli’den Haberler…
00:30 Türk Eğitim Derneği’nin 98. Yıl Resepsiyonunda Seçkin Davetliler Eğitim İçin Bir Araya Geldiler
00:27 ABTTF’den AB Komisyonu’na ortak rapor: Yunanistan’daki STK’larından ülkede hukukun üstünlüğündeki gerilemeye dair
00:12 Kafkasya dağlarnda açan çiçek. Anadolu’da neden söndü…
00:07 Adil Türkiye Partisi: “Erken Seçim Yarışı Başlıyor, Hazır Olan Kazanır”
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı

İngiltere’ye giden Türk göçmenler üç katına çıktı
10 Ocak 2024
43
A+
A-

Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

UHA /Europe İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’in ‘Independent’ kaynaklı haberine göre,  Manş Denizi’nden Home – The Independentküçük botlarla Britanya’ya geçen Türk göçmenlerin sayısı üç katına çıktı.

Resmi verilere göre, 2022’de 1127 olan Birleşik Krallık’a Manş Denizi üzerinden botla giren Türkiye vatandaşı sayısı geçen yıl 3 bin 60’a yükseldi.

Bu rakam, küçük botlarla Britanya’ya giriş yapan yurttaş sayısında Türkiye’yi, Afganistan ve İran’ın ardından üçüncü sıraya yükseltti.

Manş Denizi’nden geçen Türkiye vatandaşı göçmenlerin sayısında artış gözlense de, geçen yıl toplam geçişlerin sayısı yüzde 36 oranında azaldı.

2022’de 45 bin 774 olan kaçak geçiş yapan göçmen sayısı 2023’te 29 bin 437’ye düştü.

Telegraph’ta yer alan konuyla ilgili haberde, Britanya ve Türkiye’nin ağustosta insan kaçakçılarına yönelik işbirliği için yeni bir anlaşma imzaladığı hatırlatıldı.

Haberde, Londra yönetiminin Ankara’yla geri dönüş anlaşması için görüştüğü ve Türkiye vatandaşı göçmenleri hızlı bir şekilde sınır dışı etmek istediği belirtildi.

Gazeteye konuşan bir hükümet kaynağı şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bir ülkeden az sayıda kişi küçük botlarla gelip Birleşik Krallık’ta kalmanın mümkün olduğunu gösterdiğinde problem başlıyor. Sonrasında daha fazla kişi geliyor. Türkiye’den gelenlerin ilticalarının kabul edilme oranı çok düşük. Bu nedenle geri dönüş anlaşması için işbirliği yapıyoruz. Kaçak geçiş rakamları çok yüksek olduğu için iade anlaşmasıyla Türklerin gelmesini engellememiz gerekiyor. O zamana kadar gelmeye devam edecekler.”

Türkiye’den kaçak yollarla gelen kişilerin çoğunlukla ekonomik göçmenler olduğunu belirten hükümet kaynağı, “Düşük bir ihtimal de olsa, eğer muhalifseniz, hava yoluyla gelirsiniz. Fransa’dan küçük bir bota binmezsiniz. Botlarla gelenlerin tamamı ekonomik göçmenler veya suça meyilli kişiler” diye konuştu.

Gazeteye konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanlığı sözcüsüyse şunları söyledi:

“Türkiye’yle ortak problemimiz olan yasadışı göçle mücadele konusunda yakın bir işbirliğimiz var. İşbirliğimiz Türk ve Britanyalı güvenlik güçlerinin organize göç suçlarına karşı ortak operasyonlarını da içeriyor.”

Öte yandan haberde, Britanya’ya yanaşan küçük botların önemli bir kısmının Türkiye’deki atölyelerde üretildiği bilgisi de paylaşıldı.

Ulusal Suç Ajansı’na (NCA) göre, Türkiye’de üretilen ve motorları Çin’den gelen botlar önce Almanya’da depolanıyor, sonrasındaysa talebe göre Fransa sahillerine sevk ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.