enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 Ankara’nın devreye girdiği Refah’taki Tünel Krizi için ABD-Türkiye’nin Ortak Hamlesi
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor

İngiltere, sivilleri korumak için ‘net bir plan’ olmadan Refah’ta askeri operasyona karşı çıkıyor
13 Mayıs 2024
26
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron Pazar günü, şehirde yaşayan bir milyondan fazla insanı korumak için ‘net bir plan’ olmaması nedeniyle İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’a yönelik kara saldırısına karşı olduğunu ifade etti.

UHA /  İnternational News Agency

Şarku’l Avsat’ın AFP’den aktardığı habere göre Cameron, Sky News’e verdiği demeçte, “Refah’a yönelik geniş çaplı bir saldırı için, insanların zarar görmeden nasıl kurtarılacağı konusunda çok net bir plan olmalı. Ancak böyle bir plan görmedik. Bu yüzden İsrail saldırısından yana değiliz. Böyle bir planın yokluğunda, büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmeye çalışmak son derece tehlikeli olur” ifadelerini kullandı.

İsrail, Salı gününden bu yana hava ve topçu bombardımanını yoğunlaştırdı. Birleşmiş Milletler’e (BM) göre çoğu İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle başka bölgelerden göç etmek zorunda kalan yaklaşık 1,4 milyon kişinin yaşadığı Mısır sınırındaki Refah kentine kara saldırılarına başladı.

İsrail, Refah’ın doğu mahallelerinde yaşayanlara el-Mevasi’deki ‘insani bölgeye’ gitmeleri çağrısında bulundu. İsrail ordusu dün (Cumartesi), Refah’ın doğusunda yerinden edilenlerin sayısının 300 bini aştığını doğruladı.

İsrail’in Refah’a saldırı planları, başta ABD olmak üzere İsrail’in müttefiklerini, bu saldırının siviller üzerindeki sonuçları ve kıtlık tehdidi altındaki Gazze Şeridi’nde halihazırda felaket boyutunda olan insani koşullarla ilgili uyarılar nedeniyle, geniş çaplı bir uluslararası endişeye yol açtı.

Cameron bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ne yardım girmesine izin verme konusunda ‘daha fazlasını yapabileceğini’ söyledi. “İsrail’in insani yardım alanında attığı adımlardan memnun olmadığımı defalarca söyledim” diyen Cameron, iyileşme işaretlerinden söz etti. (Dış Haberler Servisi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.