enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:00 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
10:25 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:57 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2025’te 70 bin seyirciye ulaştı
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:49 Ocak ayının ikinci yarısında sıcaklıklar kademeli olarak artacak
00:48 “Gazze Mahkemesi”nin 26 Ekim 2025’te İstanbul’da açıkladığı Nihai Karar, ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.
00:40 Kritik altyapı hizmetlerinin dayanıklılığı: 2025’te su ve atık su sistemlerinin güvenliği
00:33 Bakan Tunç, Rojin Kabaiş’in ailesi ile görüştü
00:29 Avrupa Birliği Savunma Fonu Kapsamında Türkiye’nin Konumu ve Engellemeler
00:26 Korku Filmi Zir-i Cin 4: Nesep Bağı 23 Ocak’ta Vizyonda
00:25 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Ticaret satış hacmi, perakende satış hacmini açıkladı…
00:16 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
00:15 Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı…
00:06 Suriyeli Gazeteci Dima İZZEDDİN, Suriye’den Aktarıyor..
00:04 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
20:27 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
09:49 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
09:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:00 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Julian Assange’ın ABD’ye İadesini Onayladı

İngiltere Julian Assange’ın ABD’ye İadesini Onayladı
18 Haziran 2022
899
A+
A-

LONDRA – UHA HABER / WikiLeaks adlı “gizli istihbarat haberleri” sitesinden yayınladığı dosyalar nedeniyle ABD’nin peşine düştüğü Julian Assange’ın iade emri, İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından imzalandı.

ABD, Assange’ı Afganistan ve Irak operasyonlarından gizli dosyalar ele geçirmek, bunları sivillere karşı işlenen suçlar iddiasıyla yayınlamak ve casusluk faaliyetleri gibi suçlamalardan yargılamak istiyor.

Assange suçlamaları her fırsatta reddederken, avukatları iki hafta içinde iade kararını temyize götürme haklarının bulunduğunu açıkladı.Assange’ın kurucusu olduğu gizli istihbarat sitesi WikiLeaks ise bugünün “basın özgürlüğü ve İngiliz demokrasisinde kara bir gün” olduğunu belirterek, “kavga bitmedi, sadece yeni bir yasal mücadele başladı” şeklinde ifadeler içeren bir açıklama yaptı.

İfade özgürlüğüne değer veren herkesin İçişleri Bakanlığı’nca onaylanan bu karardan utanması gerektiğini vurgulayan Wikileaks, ABD’yi Assange’ı öldürmek için tuzak kurmakla suçladı.

Karar sonrası gazetecilere açıklama yapan savunma ekibinden bir avukat ve aynı zamanda Assange’ın eşi olan Stella Moris, “İçişleri Bakanı onu öldürmek için plan yapan bir ülkeye gönderilmesini onayladı” diyerek aynı iddiayı tekrarladı.

Moris, “İçişleri Bakanı Patel böyle bir karar vererek aynı zamanda ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği işlediği suçları da onaylamış oldu” dedi.Savunucuları Assange’ın bir siyasi tutuklu olduğunu ve bu yüzden kararın iki ülke arasındaki iade şartnamesine de aykırı olduğunu savundu.

Stella Moris, eşinin siyasi tutuklu olduğunu ileri sürerek onun ABD’ye iade edilmemesi için yasal her yolu deneyeceğini belirtti ve ayakta olduğu her an adalet için mücadele sözü verdi.

TRT_Francais_680*100 banner

Assange 2019’da, Londra’da sığındığı Ekvador Büyükelçiliği’nden 7 yıl sonra sürüklenerek çıkarılmış ve İngiltere’deki yüksek güvenlikli Belmarsh Hapisanesi’ne yerleştirilmişti.

ABD’nin başlattığı iade girişimi bu konunun görüldüğü ilk mahkeme tarafından, Assange’ın akıl sağlığı nedeniyle intihara meyilli olduğu ve “ABD hapishanelerinde buna engel olacak bir sistemin varlığından emin olunamadığı” gerekçesiyle reddedilmişti.

Temyizle bu kararı tersine çevirten ABD, Assange’ı karşılamaya bir adım daha yaklaşırke,n Uluslararası Af Örgütü, İngiltere’nin bu kararla gazetecilere “ürkütücü bir mesaj” verdiği değerlendirmesini yaptı.

HABER : Barış ÇİMEN

[UHA Haber Ajansı, 18 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.