enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiltere Dışişleri Bakanı: Gazze’de yaşanan korkunç acılar karşısında sabrımız tükeniyor

İngiltere Dışişleri Bakanı: Gazze’de yaşanan korkunç acılar karşısında sabrımız tükeniyor
6 Mart 2024
26
A+
A-

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, ülkesinin İsrail’i, yardım yetersizliği nedeniyle açlıktan ölümlerin başladığı Gazze’deki ‘korkunç acılar’ karşısında sabrın tükendiği konusunda uyaracağını söyledi.

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’N Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Reuters’tan kaynaklı habere göre, İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz ile bugün görüşecek olan Cameron, Salı akşam geç saatlerde parlamentoda yaptığı konuşmada, İsrail’in işgalci güç olarak Gazze’ye yapılan yardımları ele alma şeklinin, uluslararası hukuka uygunluğu konusunda soru işaretleri yarattığını söyledi.

Cameron, Lordlar Kamarası’nın üst kanadına yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Gazze’de korkunç bir acı durumla karşı karşıyayız. Birkaç hafta önce bunun kıtlığa, hastalığa dönüşme tehlikesinden bahsetmiştim ve şu anda o noktadayız. İnsanlar açlıktan ölüyor, insanlar önlenebilir hastalıklardan ölüyor.”

İngiltere, tıpkı ABD gibi, İsrail’in Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına yanıt olarak başlattığı Gazze savaşına ilk başta destek verdi.

Ancak Cameron, ölen Filistinlilerin sayısının 30 bine yükselmesi ve Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazzelilerin çoğunun açlığın eşiğinde olduğu konusunda uyarması nedeniyle son haftalarda ateşkes çağrılarını artırdı.

Cameron, Şubat ayında Gazze’ye gönderilen yardımın, Ocak ayında teslim edilen miktarın yaklaşık yarısı kadar olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı;

“Artık sabrın tükenmesi ve bir dizi uyarının yapılması gerekiyor. Yarın İngiltere’yi ziyaret ettiğinde Bakan Gantz’la bir toplantı yapacağım.”

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun siyasi rakibi Gantz ile Pazartesi günü Washington’da yaptığı görüşmede benzer ifadeleri kullandı.

Harris, daha önce oradaki koşulların ‘insanlık dışı’ olduğu uyarısında bulunarak, İsrail’i Gazze için ‘güvenilir’ bir insani plan hazırlamaya çağırdı.

BM ve diğer yardım kuruluşları, İsrail’i Gazze’ye yapılan yardımı engellemek veya kısıtlamakla suçladı, ancak İsrail bu suçlamaları reddediyor.

Cameron, çok sayıda malzemenin Gazze’ye gönderilmesinin ‘çift kullanımlı mallar’ olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de dile getirdi.

İsrail, Gazze’deki insani durumu iyileştirmeye kararlı olduğunu ve sivillere sağlanan yardımda herhangi bir sınır bulunmadığını iddia ediyor.

Tel Aviv ayrıca, yardımın miktarı ve hızına ilişkin sınırlamaların BM ve diğer kuruluşların kapasitesine bağlı olduğunu ileri sürerek, herhangi bir teslimat sorunu nedeniyle BM’yi suçladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.