enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
07:04 Kira artış ve Emlak hizmet ve Komisyon Bedellerinde Adaletli Düzenleme Talebi için Derinceli vatandaştan TBMM Başkanlığına Mektup!
06:58 Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, son anket sonuçlarıyla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.
06:50 Cumhurbaşkanlığı, özellikle hastane ve emniyet gibi kurumlarda kesintisiz hizmet verecek kreş ve çocuk bakımevlerinin yaygınlaştırılması için genelge yayımladı.
00:55 MGK’da ‘Terörsüz Türkiye’ vurgusu: Milli hedeflere istikrarlı adımlarla ilerlenecek
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Orman yangınlarıyla ilgili 68 şüphelinin gözaltına alındı, bunlardan 39’unun tutuklandı”
00:48 Kulüpler Birliği yeni başkanını seçti
00:38 Türkiye, Gazze’de soykırım yapan İsrail’e karşı alınacak önlemleri ele alan Lahey Grubu’nun Bogota Ortak Bildirisi’ne katıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İngiliz milletvekiline yönelik saldırıda terör şüphesi

İngiliz milletvekiline yönelik saldırıda terör şüphesi
18 Ekim 2021
419
A+
A-

Londra-UHA Haber / Essex polisi, Milletvekili Sir David Amess’in hayatını kaybetmesine neden olan bıçaklı saldırıyı “terör saldırısı” olarak sınıflandırdı. Polis, saldırının “radikal İslamcı motifle” düzenlenmiş olabileceğini açıkladı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’nin milletvekillerinden Sir David Amess’in uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada elde edilen yeni bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı.

Essex polisi, soruşturmada “radikal İslamcı motif” şüphesi üzerinde durulduğunu açıkladı. Polisten yapılan açıklamada, “İlk soruşturmalar radikal İslamcılık ile bağlantılı bir motif olduğunu ortaya koydu” denildi.

Polis, eylemin “terör saldırısı” olarak sınıflandırıldığını ve soruşturmanın terörle mücadele ekipleri tarafından yürütüleceğini duyurdu.

Milletvekili Sir David Amess, Cuma günü Londra’nın doğusundaki Essex bölgesinde bulunan kendi seçim bölgesi Leigh-On-Sea’de seçmenlerle görüştüğü sırada bıçaklı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonrası 25 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alınmış,  69 yaşındaki Amess ise yapılan ilk müdahaleye karşın aldığı yaralar sonucu hayatını kaybetmişti.

Birçok İngiliz medya organında şüphelinin Somali kökenli bir İngiliz vatandaşı olduğu iddia edildi. Soruşturmaların henüz “erken safhada” olduğunu açıklayan Emniyet ise bu konuda bilgi vermedi.

Leigh-on-Sea, UK | British Lawmaker Sir David Amess reportedly stabbed

Güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılması talep ediliyor

İngiltere’de son beş yıl içinde ikinci kez bir politikacı cinayete kurban gitti. 2016 yılında da İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox, Brexit referandumu öncesi bir aşırı sağcı tarafından öldürülmüştü.

İngiltere’de çok sayıda politikacı, kamuya açık alanlarda düzenlenen etkinliklerde güvenlik önlemlerinin sıkılaştırılmasını ve politikacılara yönelik artan şiddet olaylarına karşı önlem alınmasını talep ediyor. İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, sadece parlamentoda değil seçim bölgelerinde de “mantıklı önlemlerin” alınmasını istedi. Bryant, “Kale duvarları içinde yaşamak istemiyoruz ancak bir meslektaşımı daha şiddet dolu bir cinayete kurban vermek istemiyorum” dedi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise polis güçlerinin milletvekillerinin korunması için her tür güvenlik önlemini “gözden geçirmeye” çağrıldığını açıkladı.

EK Kaynaklar *AFP,Reuters

[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.