enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
00:52 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
00:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
00:38 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
00:38 Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu başladı
00:26 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi yapılacak…
00:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
00:12 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
TÜMÜNÜ GÖSTER →

ILO: Pandemide pek çok kişi mesleğini terk ediyor

ILO: Pandemide pek çok kişi mesleğini terk ediyor
18 Ocak 2022
516
A+
A-

CENEVRE – UHA HABER / ILO, insanların pandemi döneminde bazı mesleklerden uzaklaştıkları ve yeni arayışlara yöneldikleri tespitinde bulundu. Buna göre yeme-içme, perakendecilik ve hemşirelik en çok etkilenen alanlar.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Uluslararası Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitÇalışma Örgütü (ILO), pandemi döneminde pek çok kişinin çalıştığı alanı terk ederek önceliğini yeniden belirlediği tespitinde bulundu.

ILO Genel Direktörü Guy Ryder, yeme-içme, perakendecilik ve hemşirelik gibi bazı sektörlerde iş gücü bulmanın giderek zorlaştığını kaydetti.

Ryder, insanların yaptıkları işin beklentilerini karşılamadığının ya da arzu ettikleri şekilde kabul görmediğinin farkına vardığını belirterek “Bu ve diğer nedenlerle pek çok kişi aktif bir şekilde iş aramayı bıraktı. Bundan dolayı gerçek işsiz sayısı resmi istatistiklerde gösterilenlerden çok daha yüksek” diye konuştu.

Yeme-içme sektörü pandemiden en olumsuz etkilenen alanlar arasında.
Yeme-içme sektörü pandemiden en olumsuz etkilenen alanlar arasında.

Dünya çapında 207 milyon işsiz

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı kuruluşun 2022 yılı istihdam eğilimleri raporuna göre dünya çapında işsiz sayısının 207 milyon kişi olması bekleniyor.

Raporda dünya çapında işsiz sayısının pandemi öncesi 2019 yılında 189 milyon olduğuna dikkat çekildi. İşsiz sayısı korona krizinin hakim olduğu 2020’de 224 milyon, 2021’de de 214 milyon kişi olarak kaydedilmişti.

Küresel istihdam piyasalarında toparlanmanın beklenenden çok daha yavaş gerçekleştiğini belirten ILO Genel Direktörü, dünya çapında işsiz sayısının en az 2023 yılına kadar pandemi öncesi seviyelere düşmeyeceği tahminini dile getirdi.

Ryder, bu durumda daha hızlı bulaşan Delta ve Omicron varyantları ile pandeminin seyriyle ilgili belirsizliklerin rol oynadığını kaydetti.

ILO hesaplamalarına göre 2019 sonu ile karşılaştırıldığında 2022 yılında 52 milyon tam zamanlı işe denk gelen çalışma saati açığı olacak. Haftada 48 saatlik çalışma, tam zamanlı çalışma olarak hesaplanıyor.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 18 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.