enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…

İktisat Kongresi için sanayici, tüccar ve esnaf buluşması İzmir’de yapılacak…
30 Kasım 2022
316
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceğiİkinci Yüzyılın İktisat Kongresinin hazırlık çalışmaları kapsamında son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile yapılacak….

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’dan Ataner YÜCE’nin  haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz” sloganıyla Şubat 2023’te İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Kongrenin ilk safhası olan paydaş buluşmalarında sona gelindi. Son paydaş buluşması 1 Aralık 2022 tarihinde sanayici, tüccar ve esnaf grubu ile Swissotel’in Konferans Salonu’nda yapılacak.

DEKLARASYONLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILIYOR

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi paydaş buluşmaları kapsamında ağustos ayından bu yana çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf örgütlerinin katıldığı birçok oturum yapıldı. 4 Kasım 2022 ve 17 Kasım 2022 tarihlerindeki çiftçi ve işçi buluşmalarında hazırlanan deklarasyonlar kamuoyuyla paylaşıldı. 1 Aralık 2022 tarihinde yapılacak sanayici, tüccar ve esnaf grubu buluşmasının ardından üçüncü deklarasyon hazırlanmış olacak.

UZMAN BULUŞMALARI OCAK 2023’TE

Paydaş buluşmalarının ardından 2023 yılının ocak ayında “Geçmişimizi Anlıyoruz, Birbirimizden Razıyız, Doğamıza Dönüyoruz ve Geleceği Görüyoruz” başlıklı dört ayrı uzman buluşması yapılacak. Bu toplantılarda kendi alanında uzman birçok isim çiftçi, işçi, sanayici, tüccar ve esnaf temsilcilerinin hazırladıkları üç taslak deklarasyonu tartışacak. Uzman buluşmalarında ele alınan deklarasyonlar şubat ayından ana kongreye sunulacak.

Şubat 2023’teki son adımda ise İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi yapılacak ve yeni yüzyılın tarım, çalışma hayatı, ekonomi, gibi birçok alanına yön verecek politika önerileri tüm Türkiye ile paylaşılmış olacak.

Kongrenin sekretaryası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından yürütülüyor. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile ilgili ayrıntılı bilgi ve etkinlik takvimi için iktisatkongresi.org internet sitesi ziyaret edebilir.

Gazeteci * Ataner YÜCE

[UHA Haber Ajansı, 30 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.