enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

iklimsalatasi.org Yayın Hayatına Başladı

iklimsalatasi.org Yayın Hayatına Başladı
5 Nisan 2023
32
A+
A-

Dünyanın önündeki en önemli sorun olan iklim krizine karşı, Türkiye’nin dört bir köşesindeki gençlerin, iklim aktivistlerinin, greenfluencerların, uzmanların, sanatçıların ve gezegenimiz için kaygılanan her bireyin bir araya geldiği iklimsalatasi.org yayında.

iklimsalatasi.org Yayın Hayatına Başladı - İklim Haberİklim krizi şüphesiz çağımızın en büyük ve kapsamlı problemi olarak kapıdan içeri girdi. Birçok farklı kaynaktan etkilenen ve beslenen iklim krizi günbegün bir çığ gibi büyüyerek daha derin krizlere yol açıyor. İklim krizinin çözümü ise bir araya gelerek kolektif bir mücadele gerektiriyor.

iklimsalatasi.org, İklim Salatası YouTube kanalı ve Instagram hesabı ile bu kolektif çabanın bir parçası olarak krize verilebilecek cevapları bu krizle mücadele eden farklı kesimlerden bireyler ile aktarıyor.

İklim Salatası YouTube kanalı, iklim krizine farklı açılardan bakan çok sayıda özgün video yer alıyor. Bir yandan gençler sorularını uzmanlara yönlendirip cevaplar arıyor, diğer yandan iklim aktivistleri kendi yerellerinde gösterdikleri mücadeleyi ve değişim hikayelerini paylaşıyor. Greenfluencerlar atıksız ve ekolojik bir yaşam için ipuçları paylaşırken, videografikler kafa karıştıran iklim terimlerine açıklık getiriyor.

 

iklimsalatasi.org ise, İklim Salatası’nın YouTube kanalından farklı olarak tüm bu özgün videoların yanı sıra, iklim krizine dair en son haberleri ve iklim krizi sözlüğünü sunuyor. Tarım, enerji, temiz hava ve su hakkı politikaları ve değişen meslekler gibi tüm dünyanın geleceğini ilgilendiren konularda dünyadan ve Türkiye’den haberler hak temelli bir yaklaşımla sunuluyor. İklim sözlüğünde ise iklim krizini ve çözüm önerilerini anlamak için bilinmesi gereken kavramları bir araya getiriliyor.

Kısacası iklimsalatasi.org, iklim krizine dair tüm çözüm önerilerinin bir arada bulunduğu bir mecra olarak işlev görüyor.

Kurum ve kuruluşlardan bağımsız şekilde yürütülen “İklim Salatası”, değişim için çabalayan ve hikayesini paylaşmak isteyen herkesi bu salataya katılmaya davet ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.