enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:39 Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 81. yılı
06:45 Adı terörle anılan Gabar Dağı, şimdi enerjide önemli bir nokta…
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da yapılacak Uluslararası Bilim Forumu’nun konusu, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç”

Antalya’da yapılacak Uluslararası Bilim Forumu’nun konusu, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç”
1 Eylül 2023
99
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) tarafından,İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göçkonulu Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nu (ANISF)  Antalya’da düzenlenecek.

UHA / İnternational News Agency

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği (İstanbul), Türkiye Araştırmaları Merkezi (Almanya-Essen) ve Hidropolitika Derneği ortaklığında düzenlenen Bilim Forumu, Antalya’da 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Megasaray Westbeach Antalya Otel ‘de gerçekleşecek.

Prof. Esen: Dil eğitimi kreşte başlamalı - HaberlerAkdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, forumla ilgili olarak verdiği bilgiye göre, ANISF, araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara Forum konusu ile ilgili güncel konuları ve çözüm önerilerini uluslararası ve disiplinlerarası bir ortamda tartışma fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Forumda ayrıca, genel olarak iklim değişikliğinin neden olduğu sorunların yanı sıra ortaya çıkan göç hareketleri ve çevresel felaketler ve bozulmanın yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde geliştirilen iyi uygulamalar ve çözümler üzerinde durulacak.

Bilim Forumu, iklim değişikliği, göç ve çevre krizinin küresel, bölgesel ve ulusal etkileri bağlamında “iklime dayanıklı tarım“, “döngüsel ekonomi“, “gıda hakkı“, “iklim adaleti” ve “çevre hukuku” gibi disiplinlerarası yaklaşımları ve çözümleri tartışmayı amaçlıyor.

ANTALYA INTERNATIONAL SCIENCE FORUMANISF, dünyanın farklı bölgelerinden uzmanları ve çeşitli kurum ve kuruluşları bir araya getirerek, iklim değişikliğinin göç ve savunmasız topluluklar üzerindeki etkilerinin yanı sıra azaltma ve adaptasyon stratejileri hakkındaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşmaları için bir platform sağlayacak.

ASPAG Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, katılım için bildiri özeti gönderilmesinin yeterli olduğunu belirterek, daha sonra, son bildiri özeti gönderimi, forum konaklama detayı ve katılım ücretleri hakkında bilgi verileceğini açıkladı.

Bilim kurulu özeti kabul ederse çalışmanın detaylı programa dahil edileceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Esen, seçilen çalışmaların hakemli uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde yayınlanma fırsatına sahip olacağını ve forumun sonuçlarının da uluslararası bir raporda derleneceğini ifade etti.

Prof. Dr. Erol Esen, “29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Bilim Forumu’na katkıda bulunmaya ve gezegenimizi ve sakinlerini gelecek nesiller için korumaya yönelik bu küresel çabayı desteklemeye davet ediyoruz. Program hakkında detaylı bilgi daha sonra gönderilecektir. Antalya’da planlanan Forum’a katılmayı kabul ederseniz, lütfen bu e-postayı cevaplayarak veya info@anisf.com‘e mail atarak bize geri dönüş yapın. Katılmayı planlıyorsanız, aşağıdaki anketi de doldurabilirsiniz” dedi.

Tüm istek ve sorularınız için Forum Sekreteryası ile iletişime geçmek

Dr. Fulya (Aydın) Kandemir

-ANISF Genel Sekreterliği

-Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı

-Akdeniz Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü (Dış Öğretim Görevlisi)

-Hidropolitika Derneği (Uzman)

Tel: +90 536 528 85 35

E-posta: fulya.aydin.edu@gmail.com

Hazal Ercengiz

-ANISF Sekretaritat Koordinatörü

-Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG)

Tel: +90 553 686 93 73

E-posta: hazalercengiz@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.