enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
21:50 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:24 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:04 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:06 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:53 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:43 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:11 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:47 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:25 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Antalya’da yapılacak Uluslararası Bilim Forumu’nun konusu, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç”

Antalya’da yapılacak Uluslararası Bilim Forumu’nun konusu, “İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göç”
1 Eylül 2023
106
A+
A-

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) tarafından,İklim Değişikliği, Çevre Krizi ve Göçkonulu Antalya Uluslararası Bilim Forumu’nu (ANISF)  Antalya’da düzenlenecek.

UHA / İnternational News Agency

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği (İstanbul), Türkiye Araştırmaları Merkezi (Almanya-Essen) ve Hidropolitika Derneği ortaklığında düzenlenen Bilim Forumu, Antalya’da 29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Megasaray Westbeach Antalya Otel ‘de gerçekleşecek.

Prof. Esen: Dil eğitimi kreşte başlamalı - HaberlerAkdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG) Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, forumla ilgili olarak verdiği bilgiye göre, ANISF, araştırmacılara, uzmanlara ve uygulayıcılara Forum konusu ile ilgili güncel konuları ve çözüm önerilerini uluslararası ve disiplinlerarası bir ortamda tartışma fırsatı sunmayı amaçlıyor.

Forumda ayrıca, genel olarak iklim değişikliğinin neden olduğu sorunların yanı sıra ortaya çıkan göç hareketleri ve çevresel felaketler ve bozulmanın yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde geliştirilen iyi uygulamalar ve çözümler üzerinde durulacak.

Bilim Forumu, iklim değişikliği, göç ve çevre krizinin küresel, bölgesel ve ulusal etkileri bağlamında “iklime dayanıklı tarım“, “döngüsel ekonomi“, “gıda hakkı“, “iklim adaleti” ve “çevre hukuku” gibi disiplinlerarası yaklaşımları ve çözümleri tartışmayı amaçlıyor.

ANTALYA INTERNATIONAL SCIENCE FORUMANISF, dünyanın farklı bölgelerinden uzmanları ve çeşitli kurum ve kuruluşları bir araya getirerek, iklim değişikliğinin göç ve savunmasız topluluklar üzerindeki etkilerinin yanı sıra azaltma ve adaptasyon stratejileri hakkındaki bilgi ve uzmanlıklarını paylaşmaları için bir platform sağlayacak.

ASPAG Başkanı Prof. Dr. Erol Esen, katılım için bildiri özeti gönderilmesinin yeterli olduğunu belirterek, daha sonra, son bildiri özeti gönderimi, forum konaklama detayı ve katılım ücretleri hakkında bilgi verileceğini açıkladı.

Bilim kurulu özeti kabul ederse çalışmanın detaylı programa dahil edileceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Esen, seçilen çalışmaların hakemli uluslararası ve ulusal bilimsel dergilerde yayınlanma fırsatına sahip olacağını ve forumun sonuçlarının da uluslararası bir raporda derleneceğini ifade etti.

Prof. Dr. Erol Esen, “29 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında Bilim Forumu’na katkıda bulunmaya ve gezegenimizi ve sakinlerini gelecek nesiller için korumaya yönelik bu küresel çabayı desteklemeye davet ediyoruz. Program hakkında detaylı bilgi daha sonra gönderilecektir. Antalya’da planlanan Forum’a katılmayı kabul ederseniz, lütfen bu e-postayı cevaplayarak veya info@anisf.com‘e mail atarak bize geri dönüş yapın. Katılmayı planlıyorsanız, aşağıdaki anketi de doldurabilirsiniz” dedi.

Tüm istek ve sorularınız için Forum Sekreteryası ile iletişime geçmek

Dr. Fulya (Aydın) Kandemir

-ANISF Genel Sekreterliği

-Antalya Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı

-Akdeniz Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü (Dış Öğretim Görevlisi)

-Hidropolitika Derneği (Uzman)

Tel: +90 536 528 85 35

E-posta: fulya.aydin.edu@gmail.com

Hazal Ercengiz

-ANISF Sekretaritat Koordinatörü

-Akdeniz Üniversitesi Sosyal Politika ve Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAG)

Tel: +90 553 686 93 73

E-posta: hazalercengiz@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.