enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Türkiye’de bir Alevi-PKK ittifakı hiçbir zaman oluşmadı. DEM ve PKK kadrolarında Aleviler oldu ancak bunlar, marjinal, radikal Aleviler, sol görünümlü mezhepçi, siyasal Aleviciler…
00:50 Bir Osmanlı askeri gözü kapalı, sadece dinleyerek bilirdi: gelen padişah mı, paşa mı?
00:46 ABD Büyükelçisi Huckabee, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlileri koruması gerektiğini söylüyor.
00:30 Beş Avrupa ülkesi, düzensiz sığınmacıları AB dışına göndermek için anlaşmalar yapmaya çalışıyor
00:29 Bir Kap Su, Bir Kap Yemek; Bir Can İçin Hayat Demektir!
00:15 Ortadoğu, güvenliğini nasıl yeniden şekillendiriyor? ABD’nin güvenlik şemsiyesi yeterli mi?
00:07 Trump’tan Fed’e: Faizleri indirin, aksi takdirde ticaret açığı verdiğimiz ülkelerle ticareti durdururum
22:22 Bu yıl 4.cüsü düzenlenen 4. Konya GastroFest’e Konya’dan ve Konya dışından gastronomi meraklıları yoğun ilgi gösteriyor
09:04 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız’ın da katıldığı 11. Ulusal Limnoloji Sempozyumu Tamamlan..dı.
00:49 Araştırmacı Zeynep Gizem Özpınar: Şanghay İşbirliği Örgütü’nün Türkiye’nin bölgesel pozisyonu üzerindeki etkileri
00:42 Türkiye Kültür Yolu Festivali, ikinci kez Kayseri’de 5-13 Eylül tarihleri arasında dokuz gün boyunca sanatseverlerle buluşacak…
00:36 İletişim Başkanı Duran, Sivas Kongresi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda: “Sivas Kongresi bağımsızlık irademizin tüm dünyaya ilanıdır”
00:35 “SDG Feshedildi” Manşetleri ve YPJ Entegrasyonu: Türkiye İçin Yeni Bir Güvenlik Riski Mi?…
00:34 Binlerce yıllık devlet geleneği ve medeniyet tarihinin mirası üzerinde yükselen ekonomisiyle Orta Asya’nın önemli ülkelerinden Özbekistan 35 yaşında…
00:34 Altay topluluklarının kültür ve uygarlık değerleri Uluslararası Altay Toplulukları sempozyumu Bakü’de toplanıyor
00:33 İletişim Başkanı Duran, son iki ayda terör ve suç örgütleriyle bağlantılı olduğu belirlenen 2 bin 34 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:29 “500 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında İstanbul’da hayata geçirilecek kiralık sosyal konut projesinde teslim tarihi belli oldu
00:28 CORENDON’dan Yeni ve İddialı Bir Adım: Yeşim Candan, Amsterdam’daki İlk ‘Travel BoutiQue’in Başına Geçti… 
00:24 Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda, karanlıkta kalan 3 faili meçhul cinayet daha aydınlatıldı
00:22 Avrupa’nın Sahra ticaretiyle yaklaşık 200 yıldır süren mücadelesini ve Türkiye’nin Nijer-Libya hattındaki kader ortaklığı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

İçişleri Bakanı Çiftçi, “Başkenti Doğu Kudüs olan, bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar desteğimiz aynı kararlılıkla devam edecek”

İçişleri Bakanı Çiftçi, “Başkenti Doğu Kudüs olan, bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar desteğimiz aynı kararlılıkla devam edecek”
24 Haziran 2026
27
A+
A-

* İçişleri Bakanı Çiftçi, “Devletimiz ve milletimiz, Filistin meselesine yüksek bir hassasiyetle yaklaşmaktadır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları temelinde bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar da bu desteğimiz aynı kararlılıkla devam edecek ” dedi.

UHA / İnternational News Agency & Güncel Kocaeli Gazetesi

Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı ile görüştü

ANKARA, 24 HAZİRAN 2026 – Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Filistin İçişleri Bakanı Ziyad Hab El-Rih’in İçişleri Bakanlığındaki görüşmesinde, bölgesel gelişmeler, Gazze’de yaşanan süreç, Filistin’e yönelik destekler ve iki ülke arasındaki güvenlik işbirliği başlıkları değerlendirildi.

Bakan Çiftçi, görüşmede, Gazze’de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşananların, çağın en büyük insani trajedilerinden biri olarak hafızalara kazındığını belirtti.

Kadınların, masum çocukların ve sivillerin hedef alındığı, temel insani ihtiyaçlara erişimin engellendiği bu tablonun, vicdan sahibi herkes için derin bir yara olmaya devam ettiğini bildiren Çiftçi, bölgede meydana gelen diğer gelişmelerin, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü ve İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan uygulamalarını gölgede bırakmaması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Reklam

Çiftçi, son dönemde İsrail’in saldırgan ve işgalci politikalarının Lübnan’a ve İran’a kadar uzanmasının, meselenin bölgesel barış ve güvenlik bakımından ne denli ciddi sonuçlar doğurduğunu da açıkça gösterdiğini dile getirdi.

Yaşanan bu acı tecrübelerin, İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın, istişarenin ve ortak hareket kabiliyetinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkati çeken Çiftçi, bölgenin huzuru, halkların güvenliği ve gelecek nesillerin emniyeti için daha güçlü bir işbirliğine ihtiyaç olduğunun da açık olduğunu belirtti.

Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı ile görüştü

Reklam

Bakan Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin, akan kanın durdurulması, insani felaketin sona erdirilmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları temelinde bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip bir Filistin Devleti’nin kurulmasına dayanan iki devletli çözüm vizyonunun hayata geçirilmesi için gayretlerini de kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

“Gazze’de yaşanan insani felaketin boyutlarını gözler önüne sermektedir”

Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yaşananların, insanlık vicdanında derin yaralar açtığına işaret eden Çiftçi, “72 bini aşkın Gazzeli kardeşimizin şehadetine yol açan saldırılar, soykırımcı İsrail yönetiminin insani ve ahlaki değerleri ne ölçüde hiçe saydığını bütün dünyanın gözleri önüne sermiştir. Ateşkese rağmen gerçekleştirilen 2400’ü aşkın ihlal, İsrail’in barış ve güvenliğe yönelik samimi bir yaklaşım ortaya koymadığının açık bir göstergesidir. Bu süreçte 1 milyondan fazla insanın yerinden edilmesi, Gazze’de yaşanan insani felaketin boyutlarını gözler önüne sermektedir.” ifadesini kullandı.

Çiftçi, böylesine ağır bir tablo karşısında Türkiye’nin, ilk günden itibaren Filistinli kardeşlerinin yanında yer aldığını, adaletin, insan onurunun ve hukukun savunulması için güçlü bir irade ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Bilmenizi isterim ki devletimiz ve milletimiz, Filistin meselesine yüksek bir hassasiyetle yaklaşmaktadır. Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları temelinde bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin Devleti kuruluncaya kadar da bu desteğimiz aynı kararlılıkla devam edecektir.” diye konuştu.

İnsani dramın hafifletilmesi amacıyla gıda, ilaç ve temel ihtiyaç malzemelerinin Gazze’ye ulaştırılmasını büyük önem taşıyan bir mesele olarak gördüklerini anlatan Çiftçi, bu kapsamda, 14 uçak ve 21 gemi ile Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştırdıkları insani yardım malzemelerinin Gazze’ye sevkinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Çiftçi, “7 Ekim 2023’ten bugüne kadar hava köprüsü, gemi seferleri, yerelden temin edilen yardımlar ve Birleşmiş Milletler işbirliğiyle ulaştırılan insani yardım malzemelerinin toplamı yaklaşık 110 bin tona ulaşmıştır. Bu çalışmalar, Türk Kızılayı ve AFAD Başkanlığımızın koordinasyonunda yürütülmektedir.” bilgisini paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.