enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hoca Ahmet Yesevî Kazakistan’da konuşuldu

Hoca Ahmet Yesevî Kazakistan’da konuşuldu
4 Ekim 2024
17
A+
A-

Kazakistan’da, “Hoca Ahmet Yesevî ve Manevî Mirası” başlıklı uluslararası bir konferans düzenlendi. Başkent Astana’da gerçekleştirilen konferansa Türk dünyası ülkelerinden uzmanlar katıldı.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da 3 Ekim 2024 tarihinde, Hoca Ahmet Yesevî ve Manevî Mirası başlıklı uluslararası düzeyde bir etkinlik düzenledi.

ESERLERİ VE FELSEFESİ ELE ALINDI

Konferansta, Kazakistan Parlamento Senato Başkanı Maulen Aşimbayev, milletvekilleri, yerli ve yabancı uzmanlar yer aldı. Konferans boyunca Hoca Ahmet Yesevî’nin hayatı, eserleri ve fikir dünyası konuşuldu. Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan ve Kırgızistan’dan gelen uzmanlar, Hoca Ahmet Yesevî’nin eserlerini ve felsefesini ele aldı.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yesevî’nin Türk tasavvuf edebiyatının kurucusu olduğunu kaydederek, Yesevî mirasının Anadoluyu derinden etkilediğini belirtti.

Konferansın yanı sıra uzmanlar tarafından Yesevî eserlerinin yaygınlaştırılması ve araştırılması konulu panel de tertip edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.