enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:46 Bakan Yerlikaya, “Toplam 103 terör örgütü mensubu ikna yoluyla yurt dışından gelerek teslim oldu”
06:44 Cevdet Yılmaz: Türkiye ekonomisi dayanıklılığını ortaya koymuştur
06:36 Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı dünya basınında…
06:31 Dışişleri Bakanı Fidan’ın Tahran ziyareti İran gazetelerinde nasıl yer aldı?
00:59 KIZILELMA ve Skydagger testleri: Türk savunma sanayiinde tarihi günler
00:49 Türkiye’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı yüzde 7,5 artarak 33 milyon 193 bin 636’ya yükseldi…
00:35 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı 2025 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.
00:28 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Bu ülkenin ayaklarında büyük pranga gibi bağlanan terörü bir kenara koyacağız”
00:24 CHP’li belediyenin rüşvet davası başlıyor
00:08 Eski AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk için Mecliste cenaze töreni düzenlendi..
00:03 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın ‘Kuşbakışı’ndan Dünyadaki Durum!…
20:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın’dan Papa ziyaretine eleştiri: ‘Şova dönüştürüldüğü görülmektedir’
14:50 Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü…
13:44 1 Aralık Pazartesi gününden herkese merhaba…
12:04 İlahiyat Koleji Konusunu Ne Kadar Biliyoruz?
00:52 Bundan sonra rakipler düşünsün!…
00:50 CBME Türkiye’de Pazarlamanın, E-Ticaretin ve İhracatın Yeni Yolları İle Trendler Konuşulacak!
00:48 AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Körfez İstişare Kurulu’nu topladı…
00:43 Orban’dan Moskova ziyareti: Putin ile görüşmesi AB için ne anlama geliyor?
00:41 Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Şen: Aralık ayında İstanbul’a kar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hizbullah sınırın ötesindeki İsrail güçlerini hedef aldı

Hizbullah sınırın ötesindeki İsrail güçlerini hedef aldı
21 Mart 2024
15
A+
A-

Lübnan’daki Hizbullah hareketi, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkını desteklemek için sınırın karşısındaki çeşitli yerlerde bulunan İsrail güçlerinin hedef alındığını duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Alemu’l Arabi haber ajansının (AWP) haberine göre, Hizbullah Salı günü yaptığı açıklamada, Malikiye ve Birkat Risha bölgesi ve çevresindeki İsrail kuvvetlerini füzelerle hedef aldıklarını ve her iki bölgede de ‘doğrudan isabetle’ hedefleri vurduklarını bildirdi.

Hizbullah ayrıca, Branit bölgesinin güneyi ve Tayhat Tepesi civarında bulunan İsrail kuvvetlerinin vurulduğu bilgisini verdi.

İsrail ordusu tarafından dün akşam yapılan açıklamada ise, Lübnan’dan yapılan bombardıman sonucu Manara bölgesinde iki askerin hafif ve orta derecede yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Hizbullah militanlarının kullandığı gözlem noktasının savaş uçaklarıyla hedef alındığı da ifade edildi.

İsrail ordusu ayrıca, Lübnan topraklarından İsrail’in çeşitli bölgelerine füze fırlatılan mevzilere doğru topçu ateşiyle karşı saldırı yapıldığını belirtti.

Öte yandan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin Gazze Şeridi’nde üzerinde çalışılan ateşkesin, bölge ülkelerini de kapsayacağından ve bunun uzun vadeli istikrara yol açacağından emin olduğunu söyledi.

Mikati dün hükümet oturumu sırasında yaptığı konuşmada, “Olan her şeye rağmen, ateşkes üzerinde anlaşmaya varmak, yıkım ve soykırımı durdurmak ve Gazze’nin güneyinden olan halkın kasaba ve köylerine geri dönebilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mikati, “İsrail’in yüksek tondaki tehditlerine rağmen, Gazze’de üzerinde çalışılan ateşkesin bölge ülkelerini de kapsayacağına ve uzun vadeli istikrara tanık olacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Başbakan, Lübnan’ın iç meşguliyetlerinin, Gazze’deki savaşın dehşetini ve İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarını kendilerine unutturmadığını vurguladı.

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’de savaşın başlamasının ardından, İsrail ordusu ile Lübnan’daki Hizbullah grubu arasında neredeyse her gün sınır ötesi karşılıklı saldırılar yaşanıyor.(Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.