enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
10:24 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
07:06 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hizbullah sınırın ötesindeki İsrail güçlerini hedef aldı

Hizbullah sınırın ötesindeki İsrail güçlerini hedef aldı
21 Mart 2024
19
A+
A-

Lübnan’daki Hizbullah hareketi, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkını desteklemek için sınırın karşısındaki çeşitli yerlerde bulunan İsrail güçlerinin hedef alındığını duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in Şarku’l Avsat’a dayandırdığı Alemu’l Arabi haber ajansının (AWP) haberine göre, Hizbullah Salı günü yaptığı açıklamada, Malikiye ve Birkat Risha bölgesi ve çevresindeki İsrail kuvvetlerini füzelerle hedef aldıklarını ve her iki bölgede de ‘doğrudan isabetle’ hedefleri vurduklarını bildirdi.

Hizbullah ayrıca, Branit bölgesinin güneyi ve Tayhat Tepesi civarında bulunan İsrail kuvvetlerinin vurulduğu bilgisini verdi.

İsrail ordusu tarafından dün akşam yapılan açıklamada ise, Lübnan’dan yapılan bombardıman sonucu Manara bölgesinde iki askerin hafif ve orta derecede yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, Hizbullah militanlarının kullandığı gözlem noktasının savaş uçaklarıyla hedef alındığı da ifade edildi.

İsrail ordusu ayrıca, Lübnan topraklarından İsrail’in çeşitli bölgelerine füze fırlatılan mevzilere doğru topçu ateşiyle karşı saldırı yapıldığını belirtti.

Öte yandan, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ülkesinin Gazze Şeridi’nde üzerinde çalışılan ateşkesin, bölge ülkelerini de kapsayacağından ve bunun uzun vadeli istikrara yol açacağından emin olduğunu söyledi.

Mikati dün hükümet oturumu sırasında yaptığı konuşmada, “Olan her şeye rağmen, ateşkes üzerinde anlaşmaya varmak, yıkım ve soykırımı durdurmak ve Gazze’nin güneyinden olan halkın kasaba ve köylerine geri dönebilmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mikati, “İsrail’in yüksek tondaki tehditlerine rağmen, Gazze’de üzerinde çalışılan ateşkesin bölge ülkelerini de kapsayacağına ve uzun vadeli istikrara tanık olacağımıza inancımız tamdır” diye konuştu.

Başbakan, Lübnan’ın iç meşguliyetlerinin, Gazze’deki savaşın dehşetini ve İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarını kendilerine unutturmadığını vurguladı.

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’de savaşın başlamasının ardından, İsrail ordusu ile Lübnan’daki Hizbullah grubu arasında neredeyse her gün sınır ötesi karşılıklı saldırılar yaşanıyor.(Şarku’l Avsat)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.