enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
00:21 Türkiye’nin yerli ve milli otomobil hayalini gerçekleştiren Togg, Avrupa’da ilk teslimatlarına başladı…
00:20 TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye, denklemleri değiştiren bir aktör oldu
00:16 Yurt genelinde sıcaklıklar artacak
00:16 112 Acil Çağrı Merkezlerine 10 Ekim 2024-10 Ekim 2025 tarihleri arasında 96 milyon 919 bin 400 başvuru yapıldı…
00:13 PFDK’dan 149 hakeme “bahis oynama” gerekçesiyle men cezası
00:07 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, gözaltına alınan 5 şüpheliden 4’üne tutuklama talebi…
00:05 Kocaeli’nin Gebze ilçesinde çöken 7 katlı apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı…
00:02 Eski ehliyetlerini 1 milyon 799 bin 172 kişi yenileme işlemini yapmadı…
00:35 Sessiz çocuklar: Utangaçlık mı, sosyal kaygı mı?
00:32 18 bin tonluk akaryakıt farkı! Türkiye Petrolleri’ne operasyon
00:28 Hollanda seçimlerinde, işçi partisinin kaybında Türkiye’nin rolü var mı?
00:23 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hindistan’daki Vaka Artışı Dünyayı da Tehdit Ediyor

Hindistan’daki Vaka Artışı Dünyayı da Tehdit Ediyor
12 Mayıs 2021
813
A+
A-

UHA HABER / Hindistan’da Corona virüsü salgını hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Son olarak ülkede yeni vaka sayısında yeni bir rekor seviye görüldü. Önceki gün itibariyle Hindistan’da bir günde görülen vaka syaısı 329 bin 942 kişi oldu. Bir günde salgın nedeniyle 3 bin 876 kişi de hayatını kaybetti.

Ülkede bugüne dek salgına yakalanan kişi sayısı 23 milyona yaklaştı. Bugüne dek hayatını kaybeden kişi sayısı da 250 bine ulaştı.

Bu verilere göre dünyada günlük olarak Corona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybeden her 3 kişiden biri Hindistan’da.

Son bir haftada Hindistan’da bir günde en fazla 390 bin 995 vaka görüldü.

Öte yandan Hindistan’da ortaya çıkan yeni varyantın tüm dünya için de tehdit oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü de Hindistan’da geçtiğimiz yıl rastlanan varyantın çok daha hızla yayılma özelliğine sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü yöneticisi Maria Van Kerkhove da konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada Hindistan varyantının küresel bir tehdit haline geldiğini belirtti.

Oksijen ve tıbbi malzeme eksiği can kayıplarını arttırıyor

Hindistan’a tüm dünyadan tıbbi yardım malzemeleri gönderiliyor. Gönderilen malzemeler arasında solunum cihazları da yer alıyor. Yetkililer, yardımlara karşın ülkede tıbbi yardım malzemesi eksiğinin olduğunu söylüyorlar.

Pazartesi günü Tirupati şehrindeki devlet hastanesinde 11 kişinin oksijen desteği eksiği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Ülkenin önde gelen üniversitelerinden Aligarh Müslüman Üniversitesi kampüsünde aralarında öğretim üyelerinin de bu bulunduğu 16 kişinin salgın yüzünden öldüğü açıklandı.

Ülkede ayrıca Corona vakaları arasında ölümcül siyah mantar hastalığı görüldüğü doktorların da bu konuda da uyarıldığı belirtiliyor.

İneklerin kutsal sayıldığı ülkede bazı kişilerin üzerilerine inek dışkısı ve idrarı sürdükleri ve bu sayede bağışıklık sistemlerini Corona virüse karşı güçlendirdiklerine inandııkları ifade ediliyor. Uzmanlarsa bunun doğru bir yöntem olmadığını dile getiriyorlar.

ABD’li teknoloji şirketi Iphone’un Hindistan’daki üretim merkezinde de çalışanların salgına yakalanması nedeniyle üretimin yarı yarıya düştüğü ifade ediliyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 12 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.