enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hayvan Hakları Savunucuları Öldürme, Kısırlaştır ve Yaşat Dediler

Hayvan Hakları Savunucuları Öldürme, Kısırlaştır ve Yaşat Dediler
17 Ekim 2023
118
A+
A-

60’a yakın Sivil Toplum Kuruluşu’nun, Kadıköy’de düzenlediği basın açıklamasında, şehirlerde ve köylerde yaşayan kedi ve köpeklerin toplatılıp, barınaklara kapatılıp, bazılarının uyutulacağı yani öldürüleceği yönündeki haberlere tepki yağdı.

UHA / İnternational News Agency Haydiko Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yılmaz’ın sunumu ile gerçekleşen basın açıklamasında Yaşam Hakkına Saygı Derneği’nden Özgün Öztürk, Hakim Komite’den Fatma Biltekin, Haykonfed Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir ve bir çok hayvan hakları savunucusu konuşma yaptı.Yaklaşık 6000 kişinin katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasında, öldürmenin çözüm olmadığını, tarih boyunca başta Hayırsız Ada olmak üzere çeşitli yöntemlerin denendiğini ve bugünün çağdaş koşullarında Avrupa’da bile kaldırıldığını açıklayan konuşmacılar, tek çözümün 19 yıldır görevlerini yapmayan Belediyeleri harekete geçirmek olduğunu vurguladı.

Türkiye’de sadece 189 Belediye’de kısırlaştırma yapıldığını söyleyen hayvan korumacılar, nüfusu 25 binin üzerindeki 1200 Belediye’nin kısırlaştırma üniteleri açmasını ve kısırlaştırılan hayvanların yerine bırakılmasının üreme sorununu çözeceğini ifade etti.

Devasa alanlara yapılan barınakların hiçbir çözüm getirmediğini; tam tersine etkili şekilde çalışan daha küçük kısırlaştırma merkezlerinin üreme sorununa çözüm olduğunu belirten konuşmacılar “Kent ve köy yaşamına alışkın kedi ve köpekler günümüz vicdani koşullarına uymayan şekilde yok edilirse, daha yabaniler gelecektir. Kısırlaştırma merkezi olmayan Belediyeler en kısa sürede veteriner ve tekniker ekibini tamamlayıp harekete geçmelidir” şeklinde konuştular.

Konuşmalarda ayrıca Trakya ve Anadolu’da tarım ve hayvancılıkla geçinen binlerce kişinin baktığı yüzbinlerce hayvana dikkat çekilip, bu hayvanların sadece yasal prosedürlere uymadığı için toplatılmasının büyük tepki uyandıracağına da dikkat çekildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.