enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Haugen, Facebook’un algoritmasının şiddete dayalı isyanları körükleyeceği uyarısında bulundu

Haugen, Facebook’un algoritmasının şiddete dayalı isyanları körükleyeceği uyarısında bulundu
26 Ekim 2021
389
A+
A-

LONDRA-UHA HABER / Facebook’a yönelik ağır suçlamalarda bulunan şirketin eski çalışanlarından Frances Haugen, dün İngiltere Parlamentosu’nda sosyal medya platformlarıyla ilgili düzenlemeler üzerinde çalışan bir komitede görüş bildirdi.

Yurtta sulh, cihanda sulh(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (EuroNews)’den aktardığı dayandırdığı haberine göre, Haugen, Facebook’un algoritmalarının bölücü niteliğinden dolayı birçok ülkede şiddete dayalı ayaklanmaların körükleneceğini ileri sürdü.

Facebook’un güvenlikten çok karı ön plana aldığını tekrar vurgulayan Haugen, platformun “kestirmeden gitme” kültürünün “tartışmasız” şekilde nefreti daha da kötüleştirdiğini ileri sürdü.

Haugen “Myanmar ve Etiyopya gibi dünyanın birçok yerinde gördüğümüz olaylar daha başlangıç çünkü etkileşime bağlı sıralamalar iki şeye sebep oluyor: Birincisi bölücü, kutuplaştırıcı aşırı içeriği çoğaltıyor ve ikincisi ona yoğunlaşıyor” diye konuştu.

Facebook’un Haugen’ın İngiltere parlamentosu’ndaki ifadelerine ilişkin bir açıklama yapmayı reddettiği bildirildi.

İngiltere sosyal medya şirketlerine karşı sıkı yasal düzenlemelere hazırlanıyor

Haugen komitedeki oturumdan önce sosyal medya şirketlerinin kullanıcıların güvenliği konusunda yasal düzenlemelerin sıkılaşmasını savunan İçişleri Bakanı Priti Patel ile bir görüşme yaptı.

İngiltere sosyal medya şirketlerine çocuklara yönelik cinsel taciz gibi yasa dışı içeriğin yayılmasını sınırlandırmaması ya da kaldırmaması durumunda cirolarının yüzde 10’unu ceza olarak ödemekle yükümlü kılacak olan yasa taslağını planlanandan önce gündeme getirme kararı aldı.

İngiliz hükümeti Facebook gibi platformların çocukların istismar, zorbalık ve pornografiye maruz bırakılmasına karşı korunması için daha fazla çaba göstermesi gerektiği görüşünde.

Haugen suçladı, Zuckerberg yalanladı

Facebook yanlış bilgilendirme ile mücadele ekibinin eski müdürü Frances Haugen önce Instagram’ın genç kızların ruh sağlığı üzerindeki etkisini ortaya koyan raporlar da dahil olmak üzere şirket içi araştırmaları Amerikan Wall Street Journal gazetesine sızdırmış, ardından Amerikan TV kanalı CBS’e konuşarak şirketin iş modelinin nefret söylemini teşvik ettiğini, demokrasiye zarar verdiğini ve hatta “toplumları parçaladığını” söylemişti.

Daha sonraki günlerde Amerikan Kongresi’nde suölamalarını dile getiren Haugen’ın ifadelerini yalanlayan Facebook’un kurucusu Mark Zukerberg “güvenlik, ruh ve akıl sağlığı gibi konuları çok ciddiye alıyoruz. Yaptığımız işi ve amaçlarımızı yanlış gösteren yayınları görmek çok zor bir durum” sözleriyle şirketini savunmuştu.

[UHA Haber Ajansı, 26 Ekim 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.