enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
00:05 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
01:04 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:47 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:40 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:10 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:09 Kocaeli’n Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:09 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
00:01 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
10:13 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:53 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ne bir ödül daha

Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ne bir ödül daha
24 Mayıs 2022
4.358
A+
A-

KOCAELİ – UHA HABER / Örcün Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan ve Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihî hamamda oluşturulan Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi bir kez daha ödüllendirildi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘nın haberine göre, restorasyonu gerçekleşen, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi ile Sultan Baba Mescidi ve tarihî hamamın birlikte haziran ayında resmî açılışı yapılacak.

Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından, tarihî hamam yapısının yeniden inşa edilerek işlevlendirilmesiyle kent yaşamına kazandırılması, kent kültürünün ve hüsn-i hat sanatının yaşatılmasına katkı verilmesi nedeniyle ödüle layık görüldü.

İKİNCİ KEZ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Geçtiğimiz yıl 641 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Koruma Özendirme Yarışması’nda, Örcün Sultan Baba Türbesi altında bulunan ve aslına uygun olarak yeniden inşa ve ihya edilen “Tarihi Hamam Restorasyonu Projesi” başarı ödülü kazanmıştı.

BAŞKAN SEZER’DEN TEŞEKKÜR

Hat müzesine verilen ödülün ilçeyi gururlandırdığını söyleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Tarihî Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülen Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi’ne verdiği katkılardan dolayı Hattat Mahmut Şahin ve öğrencilerine, ayrıca; yapımında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

HAT MÜZESİ İLGİ ÇEKMEYE DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediyesi tarafından yenilenerek ilçeye kazandırılan hamam; Hattat Ali Vasfi Efendi Hüsn-i Hat Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Müze; mesire alanı ile birlikte Gölcüklüler ve çevre illerden gelen misafirlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

[UHA Haber Ajansı, 24 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.