enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
00:19 BM Güvenlik Konseyi’nde Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden ABD’ye sert tepki
00:17 Bir bardak portakal suyunun şaşırtıcı faydaları
00:08 Türkiye ve Avustralya COP31’i birlikte nasıl yönetecek?
14:08 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hakan Fidan,”Uluslararası toplumu Suriye’ye destek vermeye davet ediyoruz”

Hakan Fidan,”Uluslararası toplumu Suriye’ye destek vermeye davet ediyoruz”
10 Ocak 2025
16
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK’yı ve FETÖ’yü ülkeden temizlediklerini ve Uluslararası toplumu Suriye’ye destek vermeye davet ettiklerini açıkladı.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde başka coğrafyalardaki insanların da istikrar ve refah içinde olmasını hedeflediklerine işaret ederek, her şeyden önce bölgedeki savaşların ve çatışmaların bir an önce bitmesi için çabaladıklarını aktardı.

Diplomasinin bazen uzun soluklu ve sabır gerektiren bir iş olduğunu dile getiren Fidan, şunları kaydetti:

Suriye örneği ortada. Biz yıllarca ilmek ilmek dokuduğumuz bir stratejiyle Suriye’yi barış ve istikrar haline getirmek için elimizden geleni yaptık. Komşulukla kardeşlik hukukunun gereğini yaptık. Suriye’de haklının ve mazlumun yanında saf tutmuş olmak bizler için büyük bir şeref payesidir. İnşallah Suriyeli kardeşlerimizi çok güzel günler ve gelecek bekliyor. Biz sadece Suriye’nin yeni yönetimine destek olmakla kalmıyor, bir yandan da uluslararası toplumu Suriye’ye destek vermeye davet ediyoruz. Yaptırımlar kalksın, Suriye’nin altyapısı yeniden kurulsun diye çalışıyoruz. İnşallah Suriye ekonomisi ayağa kalktığında dünyanın çeşitli yerlerinde dağılmış, milyonlarca mülteci kardeşimiz ülkelerine dönecekler ve vatanlarına kavuşacaklar, hasretleri de sona erecek. İnşallah Suriye daha zengin, daha güvenli ve daha istikrarlı olduğunda bundan da Türkiye ve tüm bölgemiz de fayda sağlayacaktır.

Hem bölgede hem de komşu ülkelerde barış ve istikrar olmasını istediklerini dile getiren Fidan, bütün dış politika ve çalışmaları bu hedefin etrafında şekillendirdiklerini, bunun için siyasi destek verdiklerini, tecrübe aktardıklarını ve kalkınma projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Fidan, Irak halkının Türkiye ile beraber hayata geçirmek istediği Kalkınma Yolu Projesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ile destek verdiklerini belirterek, “Basra Körfezi’nden başlayıp Irak ve Türkiye’den geçen Avrupa’ya giden muazzam bir proje. Bunun gibi birçok lojistik, ekonomik, enerji, ticaret, sanayi ve teknoloji projesini hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bunlar niye önemli? Sizlerin verdiği siyasi iradeyle bizlerin başlattığı çalışmanın aşamaları var. Birincisi istikrarı sağlamaktı, sağladık. İkincisi güvenliği sağlamaktı, sağladık. Üçüncüsü yüzyıllardır birikmiş altyapı problemlerini hayata geçirmekti, sağladık. Şimdi üstyapıyı süper ülkelerin seviyesine çıkartıp sadece kendimizin zengin olduğu bir ülke değil, aynı zamanda bölgemizin de kalkındığı bir ülke, bölge haline gelmektir. Bütün hedefimiz bu. Buna yönelik aşama aşama çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.