enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez”

“Güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez”
26 Mayıs 2022
469
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İsveç ve Finlandiya heyetlerine görüşmede “Türkiye’nin güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez” mesajı verdiklerini söyledi.

Türk yetkililer, İsveç  ve Finlandiya heyetleri ile NATO’ya üyelik başvurularına ilişkin istişarelerde bulunmak üzere Ankara’da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Finlandiya ve İsveç heyetleri ile gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin basın toplantısı yaptı.

Kalın, İsveç ve Finlandiya heyetleri ile gerçekleştirilen görüşmelerde PKK/YPG ve savunma sanayi yatırımları konusunda taleplerini ilettiklerini söyledi.

Türkiye’nin NATO’nun 1952’den beri önemli bir üyesi olduğunu belirten Kalın, Türkiye’nin ittifaka çok büyük katkılar sunduğunun altını çizdi.

TRT_Francais_680*100 banner

“Türkiye’nin güvenlik kaygıları giderilmezse süreç ilerleyemez”

“Öncelikle NATO bir güvenlik ittifakıdır. Bu ittifakın en temel konusu üyelerinin güvenlik kaygılarının karşılanmasıdır” şeklinde konuşan Kalın görüşmede “Türkiye’nin güvenlik kaygıları somut adımlarla belli bir takvim çerçevesinde karşılanmadığı taktirde sürecin ilerleyemeyeceğine dair mesajımızı çok net bir şekilde ifade ettik” dedi.

Kalın “Türkiye’nin güvenlik kaygıları özellikle Türkiye’ye karşı terörist mücadele sürdürmekte olan PKK, PYD/YPG, DHKP-C ve FETÖ gibi terör örgütlerinin özellikle Avrupa ülkelerindeki bazı NATO üyesi ülkelerde ve şu an gündemimizde olan Finlandiya ve İsveç’teki mevcudiyetiyle ilgilidir” şeklinde konuştu.

Kalın PYD/YPG konusunda da heyetlerin “Türkiye’nin güvenlik endişelerini anladıklarını ve bu yönde bir adım atmak için bir iradenin oluşmaya başladığını” ifade etti.

“Yaptırımların kaldırılması yönünde olumlu tavır gördük”

Toplantıda Türkiye’ye karşı uygulanan  her türlü savunma sanayi ile ilgili yaptırımların kaldırılması beklentilerini ifade ettiklerini belirten Kalın “Savunma sanayi ürünlerine dönük yaptırımların kaldırılması yönünde bir olumlu tavrı gördük” şeklinde konuştu. Kalın, “Bu sevindirici bir gelişme. Bu pozitif gündeme dahil edebileceğimiz önemli bir başlık” dedi.

Kalın müttefiklerin birbirine ambargo uygulamasını prensip olarak doğru bulmadıklarını kaydederek bunun ancak “ittifakı zayıflatacağını” belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 26 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.