enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:24 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Guterres: “Umudu Sağlamak İçin Birlik Olmalıyız”

Guterres: “Umudu Sağlamak İçin Birlik Olmalıyız”
21 Eylül 2022
328
A+
A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 77. BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, dünyanın içinde bulunduğu bölünmelerin üstesinden gelmek, kargaşa yerine umut sağlamak için tüm ülkelere birlik olma çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Guterres, jeopolitik tıkanıkların, diyalog ve birlikte problem çözme unsurlarını baltalığını belirterek, “Gerçek şu ki işbirliği ve diyalog mantığının ileriye giden tek yol olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Tek başına hiçbir güç veya grup söz sahibi olamaz. Hiçbir büyük küresel zorluk, birlikte hareket etmeden çözülemez. Bizim bir dünya koalisyonuna ihtiyacımız var. Böyle bir koalisyon, bölünmelerin üstesinden gelmeli. Birleşmiş Milletler‘in temel misyonunu güçlendirmekten başlayarak dünyada barışı sağlamalı, barışı sürdürmeli ve birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

“Dünyada jeopolitik gerilimler bizi bu duruma getirdi”

BM Genel Sekreteri Guterres, dünyanın her yerinden insanlar yardım ve umut için haykırdığını belirterek, ”İklim değişikliğinden, çatışmalara, sürdürülebilir kalkınmanın güvence altına alınmasına kadar büyük zorluklara yönelik uluslararası çaba ve hareketler felç oldu. Dünyadaki jeopolitik gerilimler bizi bu duruma getirdi. Dünyamızın başı büyük dertte. Bölünmeler derinleşiyor. Eşitsizlikler giderek daha da büyüyor. Zorluklar yayılıyor ama umuda ihtiyacımız var. Her alanda umuda ve harekete geçmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Türkiye’nin desteğiyle çok taraflı diplomasinin başarısı sağlandı”

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna–Rusya savaşıyla ortaya çıkan tahıl krizinin çözümünden duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Guterres, ”BM bayrağı yüksekte ve gururla dalgalanarak Karadeniz’e yelken açtı. Özünde bu gemi, birlikte hareket ettiğimizde dünyanın neler başarabileceğinin bir simgesidir. Ukrayna ve Rusya, Türkiye’nin desteğiyle birlikte muazzam karmaşıklıklara, karşı çıkanlara ve süren cehennem savaşına rağmen bunu gerçekleştirmek için biraraya geldi. Bu çok taraflı bir diplomasinin bir başarısıdır” ifadelerini kullandı.

“BM Güvenlik Konseyi’ni içerideki siyasi çekişmeler felç ediyor”

Genel Sekreter Guterres, dünyanın tehlikede olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nin çalışmalarının içerideki siyasi çekişmeler ve bölünmelerden baltalandığını, konseyin felç edildiğini, bu durumun da uluslararası toplumun ve insanların konseye olan güvenini sarstığını kaydetti.

Guterres, dünyanın gözünün Ukrayna-Rusya savaşına çevirmiş olsa da Afganistan’dan Afrika’ya Libya’dan Suriye’ye, İsrail-Filistin sorunundan Myanmar’a ve Yemen’e kadar dünyanın her farklı yerlerinde sorunların sürdüğünü, uluslararası toplumun dünyanın farklı yerlerinde yaşanan tüm sorunları görmezden gelmemesi gerektiğini kaydetti.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.