enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:45 Uğur Mumcu katledilişinin 33. yılında İzmir’de de anıldı
20:10 Aydın Şehir Hastanesi hizmete açıldı
19:57 Uğur Mumcu ölümünün 33. yılında anıldı
07:43 Kitap: Avcı Kekliği ‘Evveli Aşk, Ahiri Aşk Vesselam’
07:25 Yapay Yağış ve Yağış Artırma Çalışmaları
06:42 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci: “Uzun süredir yapılan yatırımlar 2026’da devreye girmeye başlayacak”
06:07 Türkiye ve Marmara için örnek model: İzmit Körfezi’nin geleceği “Dijital İkiz Projesi” ile şekillenecek
00:28 ASELSAN tarafından üretilen Hava Trafik Kontrol Radar Sistemi HTRS 100, Şam’da uçuş güvenliğini sağlayacak
00:07 CHP’li Meclis Üyesi İstifa Etti, AK Parti’ye Katıldı
21:49 ABD merkezli İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), “İran’daki eylemlerde ölenlerin sayısı 5 bin 2’ye yükseldi”
21:27 Meteorolojiye göre İzmir’de yağış alarmı sürüyor
16:49 Türk Kızılay’ın Gazze’ye gönderilmek üzere hazırladığı, 20. “İyilik Gemisi”, Mersin’den yola çıktı…
15:25 Televizyonun görsel dili TRT Akademi’de şekilleniyor
14:51 Hafta sonu ülke genelinde hava nasıl olacak?
14:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “bilirkişilik başvuru süresini 16 Şubat’a kadar uzattık”
14:04 Türkiye’nin Stratejik Ekseni ve İstikbal Programı için Düşünceler…
13:19 İnsanlar arasındaki iletişimin özü sevgi ve saygıya dayanmaktadır.
12:00 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
00:31 Hollanda’da kur’an yakmaya yargıçlar bile “Mübah” diyor…
00:04 Rusya’da Türk dizileri paniği!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Guterres: “Umudu Sağlamak İçin Birlik Olmalıyız”

Guterres: “Umudu Sağlamak İçin Birlik Olmalıyız”
21 Eylül 2022
329
A+
A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, 77. BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, dünyanın içinde bulunduğu bölünmelerin üstesinden gelmek, kargaşa yerine umut sağlamak için tüm ülkelere birlik olma çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Guterres, jeopolitik tıkanıkların, diyalog ve birlikte problem çözme unsurlarını baltalığını belirterek, “Gerçek şu ki işbirliği ve diyalog mantığının ileriye giden tek yol olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Tek başına hiçbir güç veya grup söz sahibi olamaz. Hiçbir büyük küresel zorluk, birlikte hareket etmeden çözülemez. Bizim bir dünya koalisyonuna ihtiyacımız var. Böyle bir koalisyon, bölünmelerin üstesinden gelmeli. Birleşmiş Milletler‘in temel misyonunu güçlendirmekten başlayarak dünyada barışı sağlamalı, barışı sürdürmeli ve birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

“Dünyada jeopolitik gerilimler bizi bu duruma getirdi”

BM Genel Sekreteri Guterres, dünyanın her yerinden insanlar yardım ve umut için haykırdığını belirterek, ”İklim değişikliğinden, çatışmalara, sürdürülebilir kalkınmanın güvence altına alınmasına kadar büyük zorluklara yönelik uluslararası çaba ve hareketler felç oldu. Dünyadaki jeopolitik gerilimler bizi bu duruma getirdi. Dünyamızın başı büyük dertte. Bölünmeler derinleşiyor. Eşitsizlikler giderek daha da büyüyor. Zorluklar yayılıyor ama umuda ihtiyacımız var. Her alanda umuda ve harekete geçmeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Türkiye’nin desteğiyle çok taraflı diplomasinin başarısı sağlandı”

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna–Rusya savaşıyla ortaya çıkan tahıl krizinin çözümünden duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Guterres, ”BM bayrağı yüksekte ve gururla dalgalanarak Karadeniz’e yelken açtı. Özünde bu gemi, birlikte hareket ettiğimizde dünyanın neler başarabileceğinin bir simgesidir. Ukrayna ve Rusya, Türkiye’nin desteğiyle birlikte muazzam karmaşıklıklara, karşı çıkanlara ve süren cehennem savaşına rağmen bunu gerçekleştirmek için biraraya geldi. Bu çok taraflı bir diplomasinin bir başarısıdır” ifadelerini kullandı.

“BM Güvenlik Konseyi’ni içerideki siyasi çekişmeler felç ediyor”

Genel Sekreter Guterres, dünyanın tehlikede olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nin çalışmalarının içerideki siyasi çekişmeler ve bölünmelerden baltalandığını, konseyin felç edildiğini, bu durumun da uluslararası toplumun ve insanların konseye olan güvenini sarstığını kaydetti.

Guterres, dünyanın gözünün Ukrayna-Rusya savaşına çevirmiş olsa da Afganistan’dan Afrika’ya Libya’dan Suriye’ye, İsrail-Filistin sorunundan Myanmar’a ve Yemen’e kadar dünyanın her farklı yerlerinde sorunların sürdüğünü, uluslararası toplumun dünyanın farklı yerlerinde yaşanan tüm sorunları görmezden gelmemesi gerektiğini kaydetti.

HABER : Can KAMİLOĞLU (VOA)

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.