enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:55 ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı, Körfez’de tansiyonu yükseltiyor
14:19 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:51 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:20 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
12:12 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani: Ukrayna’nın yanındayız

Gürcistan Dışişleri Bakanı Zalkaliani: Ukrayna’nın yanındayız
25 Ocak 2022
356
A+
A-

TİFLİS – UHA HABER / Gürcistan yönetimi, işgalci Rusya’nın saldırı tehdidine karşı Ukrayna’nın yanında yer aldıklarını açıkladı. Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, ülke olarak Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını duyurdu.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘QHA’dan aktardığı haberine göre, Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, “Ukrayna’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Bakan Zalkaliani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, herhangi bir ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğine tehdit oluşturmanın kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Zalkaliani, Ukrayna’ya destek olacaklarına dikkat çekerek, “Gürcistan, Ukrayna ve Ukrayna halkı ile dayanışma içindedir. Biz Ukrayna’nın yanındayız” ifadelerini kullandı.

TİFLİS MEYDANI’NDA UKRAYNA’YA DESTEK GÖSTERİSİ

Öte yandan, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te, Rusya ile gerginlik yaşayan Ukrayna’ya destek vermek amacıyla gösteri düzenlendi.

GÜRCİSTAN’DAN UKRAYNA’YA DESTEK

Bir grup, Ukrayna’nın Tiflis Büyükelçiliği karşısında akşam saatlerde toplandı. Muhalefet partilerinin temsilcileri ve Tiflis’te yaşayan Ukraynalıların da katıldığı gösteride, “Rusya Dur”, “Rusya’yı Durdurun”, “Yaşasın Gürcistan ile Ukrayna’nın Dostluğu” sloganları atıldı.

Rusya’nın, Gürcistan’ın Abhazya ile Güney Osetya bölgelerini işgal ettiğini, Ukrayna’da ise Kırım’ı işgal ettiğini belirten göstericiler, Ukrayna ile Gürcistan’ın benzer toprak bütünlüğü sorunları yaşadığını dile getirdi.

Gösterinin başlangıcında konuşan Gürcistan’ın eski Washington Büyükelçisi Batu Kutelia, Ukrayna’nın Gürcistan’ın stratejik ortağı, dost ve kardeş ülkesi olduğunu belirtti.

Bugün Gürcü halkının Ukrayna’yla dayanışma içinde bulunduğunu kaydeden Kutelia, Batı’nın gösterdiği dayanışmayla zamanında Sovyetler Birliği’nin bile dağıldığını ifade ederek, “Dayanışma çok güçlü bir silahtır.” dedi.

Gürcistan, Ukrayna, NATO ve Avrupa Birliği (AB) bayrakların taşındığı gösteri olaysız sona erdi.

[UHA Haber Ajansı, 25 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.