enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:47 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
00:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”…
13:42 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:21 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:04 DoktorTakvimi, bu yıl da Great Place To Work Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde yerini aldı
10:36 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
10:04 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:32 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:10 (RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
07:36 Eğitimde Büyük Çöküş: Türkiye Avrupa’nın 61 Katı Eğitim Enflasyonu Yaşıyor!…
00:59 Terör ve İstihbarat!…
00:54 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
00:49 Türkiye-İtalya 4. Hükümetlerarası Zirvesi sonrası ortak bildiri yayımlandı
00:41 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
00:38 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
00:35 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
00:30 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
00:25 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Karbon Ayak İzi Danışmalığı Programı Devam Ediyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın, Karbon Ayak İzi Danışmalığı Programı Devam Ediyor
15 Ekim 2023
41
A+
A-

 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Karbon Ayak İzi Danışmanlığı Tematik Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan işletmelerin ilk dönem saha çalışmaları ve raporlama süreçleri tamamlandı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in haberine göre, TÜBİTAK MAM ve Bursa Model Fabrika tarafından hazırlanan raporlar, Savaşlar Tesisat Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti., Kocaman Balıkçılık İhr. ve İth. Tic. A.Ş., BANTAŞ Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş., Cargill Tarım Gıda San. Tic. A.Ş., CMİ Mühendislik İnşaat Enerji Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti.,  Sanelpan Elektrik Pano Sanayi Ticaret A.Ş.,  Ot-Sa Otomotiv San.ve Tic. Ltd. Şti., Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri Anonim Şirketi, KZ Mekatronik Sanayi ve Tic. Ltd Şti, Sarıbekir Ambalaj San. Tic. A.Ş. işletmelere teslim edilecek.

KarbonAT.jpg

Yeni dönem başvuruları 31 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek.

Öte yandan, Üreten Şehirler Programı kapsamında programa dâhil edilen Balıkesir ilinde faaliyet gösteren; Gıda üretimi, Gıda sektörüne yönelik makine ekipman ve ambalaj üretimi yapan işletmeler ile Yenilenebilir enerjiye yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler, Metalürji ve malzeme teknolojilerine yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler ve Savunma sanayine yönelik makine-ekipman imalatı yapan işletmeler yeni dönem desteklerine başvuru yapabilirler.

Program ile işletmelerin ihracatının artırılması ve devamlılığını sağlanması; işletmenin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yüksek katma değerli yerli üretimin desteklenmesi hedefleniyor.

Ayrıca program kapsamında, Balıkesir ilinde belirlenen sektörlerde yer alan ve ihracat yapan işletmelere yönelik temiz üretim etüdü, belirlenen ürün ve süreçler için karbon ayak izinin detaylı analizi, süreç iyileştirme çalışması, emisyon azaltım stratejilerini içeren ve emisyon azaltım yatırımlarına yönelik işletmelere özel bir rapor hazırlanıyor.

Amaç İmalat Sanayisini Geleceğe Hazırlamak

Program kapsamında TÜBİTAK MAM tarafından temiz üretim metodolojisi, kaynak verimliliği, karbon ve su ayak izi, firmaların süreç yönetimi ve yeşil finansman konusunda farkındalığının artırılması amacıyla eğitimler gerçekleştirilecek.

Bunun yanında, TÜBİTAK MAM her bir işletme özelinde tesiste kullanılan su, hammadde ve enerji kaynaklarını detaylı olarak ölçüp, analizlerini yaparak ve her bir kaynak için tasarruf potansiyellerini belirleyerek, ön fizibilite çalışmalarını içerecek şekilde temiz üretim etüdü hazırlıyor.

Ayrıca Bursa Model Fabrika, firmaların üretim süreçlerini 5S uygulamaları, organizasyon yapısı, KPI, verimlilik, izlenebilirlik gibi farklı açılardan değerlendirerek ve süreçlerin analizini yaparak iyileştirme alanlarını tespit ediyor. Analizlerin ardından her firma için alınabilecek önlemler ve gelişim tavsiyelerini içeren rapor hazırlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.