enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:27 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
00:55 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:54 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:37 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:20 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bini Yakın Rekor Başvuru
00:14 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Göçmenler İçin Çözüm Arayışı Hızlandırılmalı”

“Göçmenler İçin Çözüm Arayışı Hızlandırılmalı”
9 Eylül 2021
304
A+
A-

UHA HABER / Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Türkiye’de temaslarda bulunuyor. Grandi, Türkiye ziyareti kapsamında, Ankara’daki temasları sonrasında Şanlıurfa ve Gaziantep’te incelemeler yapacak. Türk Dışişleri Bakanlığı “Grandi’yle gerçekleştirilecek görüşmelerde, uluslararası gündemdeki göç ve mülteci konuları tüm boyutlarıyla ele alınacak” bilgisini paylaştı.

Ankara temasları kapsamında Grandi, ilk önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Dün sabah Soylu’yla iyi bir görüşme yaptığını açıklayan Grandi, Türkiye’nin Suriye, Afganistan ve diğer ülkelerden gelen büyük bir mülteci nüfusuna ev sahipliği yaptığını ifade etti. Bu görüşme kapsamında Grandi, Twitter hesabında “Daha fazla uluslararası yardım gerekli” paylaşımında bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşme kapsamında Grandi’ye, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin Türkiye’nin mevcut göçmen yükü hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Türk tarafının görüşmelerde göçmenler konusunda yürüttüğü çalışmalar, yaptığı harcamalar hakkında bilgi verdiği ve “sınırlı uluslararası yardımlar” konusunu gündeme getirdiği kaydedildi.

BM yetkilisi daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geldi. Bu görüşme sonrasında Grandi, “Türkiye’de ve bölgede zorla yerinden edilme meseleleri üzerine verimli toplantı için Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederim. 11. yılında olan Suriye mülteci krizi ve Afganistan’daki insani durum kötüleşirken, müdahaleleri güçlendirmeli ve çözüm arayışlarını hızlandırmalıyız” mesajını Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Çavuşoğlu da Grandi’yle görüşmesine ilişkin “Göç konusu tüm ülkelerin ortak meselesi. Adil külfet ve sorumluluk paylaşımı şart” mesajını verdi. Ardından Çavuşoğlu, ABD ve Almanya’nın düzenlediği video konferansa katıldığını açıklayarak, “Afganistan’daki siyasi gelişmelere ve giderek büyüyen insani krize dair görüşlerimizi paylaştık” ifadesini kullandı. Ancak Dışişleri Bakanlığı tarafından bu toplantıya ilişkin bilgi paylaşımı yapılmadı.

Grandi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü. Bu görüşmeye ilişkin sosyal medya aracılığıyla henüz bir açıklamada bulunmadı. Cumhurbaşkanlığı ise, sadece Erdoğan’ın Grandi ile fotoğrafını paylaştı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.