enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:35 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:55 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:45 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:50 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:23 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:02 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
10:42 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:01 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
00:50 CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan diplomasi trafiği
00:22 Portre: Ayetullah Ali Hamaney kimdir?
00:11 Kocaelispor Taraftarı Başkan Büyükakın’dan istemişti: O çocuklar maçta yerlerini aldı
00:11 Ramazan çadırında paylaşmanın tadı bir başka: İftar sonrası ücretsiz ikramlar Büyükşehir’den
00:10 Sahanın Durumu, Raporun Gereği ve Zamanlama
00:09 Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde insansız hava araçlarının (İHA) parçaları sonucu iki kişi yaralandı
00:08 Hollanda’da 17 Nisan’da başlayacak sergide, Osmanlı’nın diplomatik ağırlığını hatırlatan figürler izlenecek…
00:08 Bloomberg yazdı: Türkiye, petrol ve uzay istasyonuyla Afrika açılımını hızlandırıyor”
00:07 Nakit Varken Batmak: Şirketleri Sessizce Çökerten Finansal Yanılgı
00:04 Ateş Çemberinde Akıl Arayışı
00:02 Putin’den Hamaney için taziye mesajı: ‘Uluslararası hukukun ihlali’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Giresun’da fındığın geleceği masaya yatırılacak

Giresun’da fındığın geleceği masaya yatırılacak
8 Aralık 2024
26
A+
A-

Giresun Valiliği koordinasyonunda, Giresun Üniversitesi, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü ve Trabzon Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “Fındık tarımında yapay zeka ve teknoloji kullanımının yol haritasının belirlenmesi” projesi kapsamında, “Fındık tarımı ve teknoloji çalıştayı” 9-10 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Giresun Üniversitesi Ömer Halis Demir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek çalıştayda, fındık üretiminde teknoloji entegrasyonu ve inovatif yaklaşımlar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapılacak.

İki gün sürecek etkinlikte, fındık üretimindeki sorunların çözümü ve ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesi amacıyla uzman görüşleri alınacak ve teknolojik çözüm önerileri geliştirilecek.

DOKA tarafından desteklenen çalıştay, fındık tarımında yapay zeka ve teknolojinin kullanımına yönelik somut adımların belirlenmesi açısından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Programa; Bahçeşehir Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü Türkiye, Ulusal Fındık Konseyi, Huawei, Amazon, Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği, Ordu Üniversitesi gibi kuruluşlar ile sektörün önde gelen aktörleri katılım sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.