enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı tamamlandı

Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı tamamlandı
25 Haziran 2023
9
A+
A-

EIT Food Türkiye Hub’ı olan Foodback tarafından, gıda ve tarım alanlarında kariyer hedefleyen veya doktora çalışmalarını sektördeki kişilerle paylaşmak isteyen lisans, lisansüstü, doktora öğrencilerinin ve mezunların gıda ve tarımın öne çıkan trendlerini işin uzmanlarından öğrenmelerine olanak tanıması amacıyla geliştirilen Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı gerçekleşti.

UHA / İnternational News Agency Sektör temsilcileri, gıda ve tarım girişimcileri ile akademideki profesyonelleri bir araya getiren, çevrimiçi olarak mayıs ayı boyunca gerçekleşen program kapsamında lisans öğrencileri ve PhD öğrencileri için iki farklı kişiselleştirilmiş eğitim programı düzenlendi. Foodback inisiyatifine hayat veren Impact Hub İstanbul’un Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, “Impact Hub İstanbul olarak tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformumuz Foodback ile girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görüyoruz. Odağımızda gençler bulunuyor ve bu kapsamda çalışmalar yürütüyoruz. Bugün tüm dünyada birçok ülkede gıda enflasyonu ve problemi yaşanıyor. Geleceğin gıda ekosistemine yönelik gençlerle birlikte çalışmak üzere harekete geçmek istedik. Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı Kariyer Geliştirme Programı’nın gençlerin eğitimine ve kariyerlerine katkı sağlamak açısından çok değerli olduğunu düşünüyoruz” dedi. 300’ün üzerinde öğrenci katıldıGıda ve tarım alanında eğitim gören 300’ün üzerinde öğrenci etki odaklı kariyer geliştirme programına tam katılım sağladı. Öğrenciler sektördeki önemli temsilcilerden eğitim alma fırsatını yakalayarak, gıda-tarım sektörüne ilişkin içgörüler elde etti. Programa tam katılım sağlayan öğrencilere, program sonunda katılım sertifikası verildi. Eğitimde, kendi girişimlerini kurmuş girişimciler de tecrübe paylaşımlarında bulunarak katılımcılara profesyonel hayatlarında kullanabilecekleri bilgiler verdi. Farklı başlıklarda eğitim içerikleri sunulduProgram kapsamında lisans, yüksek lisans öğrencilerine ve mezunlara sektördeki önemli temsilcilerle birlikte farklı başlıklarda eğitim içerikleri sunuldu. Eğitimin üç gününde katılımcılar gıda ve tarım sektöründeki trendler, networking yöntemleri, gıda sektörünün yakın geleceği, gıda inovasyonu ve kurum işbirlikleri, onarı tarım uygulamaları, alternatif proteinler ve çok daha fazla konu başlığında eğitimler aldı. Kariyerlerinin başlangıcında kullanabilecekleri teorik ve pratik bilgilerle birlikte birbirleri arasında da network kurabilecekleri alanlar ve içerikler program kapsamında katılımcılara sunuldu. PhD öğrencileri, araştırma konularını sektördeki temsilcilere anlatabilecekleri networking alanında bir araya geldi. 25-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen PhD eğitimi birinci gününde farklı alanlarda eğitimler gerçekleşirken; ikinci gününde, PhD öğrencileri ile sektörde yer alan Coca-Cola Company, Pınar Gıda grubu, Yaşar Üniversitesi, İzmir Tarım Teknolojileri İnovasyon Merkezi kurumlarından önemli temsilcilerin de aralarında bulunduğu hızlı Networking Oturumu gerçekleşti.

 Haber: Ulaş Dağlıoğlu

*** Program partnerleri hakkındaEIT Food, gıda sistemlerini dönüştürmek için kurulmuş Avrupa’nın önde gelen gıda inovasyon inisiyatifidir. Avrupa çapında inovasyonu ve girişimciliği teşvik etmek için kurulmuş bağımsız bir AB organıdır ve Ufuk Avrupa tarafından desteklenmektedir.Impact Hub global ağının bir parçası olan Impact Hub İstanbul, güçlü partnerlerle iş birlikleri tasarlayarak, sosyal girişimcilere ve sosyal etki odaklı birey ve kurumlara eğitici programlar, etkinlikler, mentorluk, çalışma mekanı ve networking desteği sağlamaktadır.Foodback, İmpact Hub İstanbul’un tarım ve gıda yeniliklerini destekleyen işbirliği ve inovasyon platformudur. Girişimciler, kurumlar ve üniversiteler arasında bir köprü görevi görmektedir. 2018 senesinden beri “EIT Food Turkey Hub” olarak görev almaktadır.1999 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Üniversitesi‘nin genel misyonu, nitelikli eğitim ve araştırma ile sürdürülebilir değer yaratmak ve geleceğe yön veren yenilikçi bireyler yetiştirerek topluma katkıda bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.