enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:52 Devler Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray bugün Union SG’yi ağırlayacak…
00:46 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu dün İmralı’ya gitti
00:41 15 bin öğretmen daha eğitim ordusuna katıldı
00:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı miraslarını titizlikle korumaktadır
00:34 81 ilden gelen öğretmenler Anıtkabir’i ziyaret etti
00:31 Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom!…
00:28 MSB: C-130 askeri kargo uçağın enkazı Kayseri’de incelenecek
00:22 KIZILELMA’nın vurucu gücü yapay zekası olacak
00:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor…
00:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gebze-İzmit yolculuğunda kredi kartıyla ödemelerde 4 TL 58 kuruş banka komisyonu vatandaştan alınıyor!

Gebze-İzmit yolculuğunda kredi kartıyla ödemelerde 4 TL 58 kuruş banka komisyonu vatandaştan alınıyor!
12 Mart 2025
27
A+
A-

* Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli’de toplu ulaşımda kredi kartıyla ödenen ücretten banka komisyonu alınmasını eleştirdi.

* Gergerlioğlu, pahalı olan ulaşıma ek olarak komisyon alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

* Detayı haberimizde!

UHA / İnternational News Agency

 İzmit’te, D-100 Karayolu’nun kenarındaki otobüs duraklarında açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu,   “Bu yol, şehrin en yoğun ulaşım hatlarından biri. Burada dikkat çekmek istediğimiz en önemli konu ise toplu taşıma sorunu. Kocaeli’nde minibüsler ve otobüsler, halk için önemli bir ulaşım hizmeti sağlıyor. Ancak, zam üstüne zam geliyor! Son olarak yüzde 35 oranında yapılan zamla Kocaeli halkı iyice zor durumda kaldı. Benzin ve mazot fiyatları sürekli artıyor, bu yüzden toplu taşımaya belirli oranlarda zam yapılması belki anlaşılabilir. Ama asıl göz yumamayacağımız başka bir durum var! Ulaşımda ödeme için kredi kartı kullanımında banka komisyonunun vatandaşa yansıtılması kabul edilemezdir!” ifadelerini kullandı.

Gebze-İzmit yolculuğunda kredi kartıyla ödemelerde 4 TL 58 kuruş banka  komisyonu vatandaştan alınıyor!” - 7x24 Kocaeli

Kocaeli’de toplu taşımada kredi kartı kullanırken komisyon alınması kabul edilemez!

Otobüslerde Kent Kart ve kredi kartıyla ödeme yapılabildiğini aktaran Gergerlioğlu,  “Kredi kartıyla ödeme yaptığınızda sizden ek komisyon kesiliyor! Size somut bir örnek vereyim: Gebze, Çayırova veya Darıca’dan İzmit’e gelmek için otobüse bindiniz. Kent Kart ile ödeme yaptığınızda 76 TL 25 kuruş ödüyorsunuz. Ama kredi kartı ile ödeme yaptığınızda hesabınızdan tam 80 TL 83 kuruş çekiliyor! Yani sizden tam 4 TL 58 kuruş fazladan kesiliyor! Bu komisyon kime gidiyor? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne mi? Başka bir yere mi? Bunu merak ediyoruz! Buradan Sayın Tahir Büyükakın’a sesleniyorum: Vatandaşın cebinde nakit yok, kredi kartıyla ödeme yapıyor ama bir de üstüne fazladan komisyon alınıyor! Bu komisyon neden alınıyor? Bu ücreti sizin karşılamanız gerekmiyor mu? Bir Gebze-İzmit yolculuğunda bile vatandaştan 4 TL 58 kuruş komisyon almak insafsızlık değil mi? Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaştan alınan 4 TL 58 kuruşa mı muhtaç?” şeklinde konuştu.

Vatandaşın ulaşım hakkı belediye için kazanç kapısı olmamalı!

100 binlerce Kocaelilinin temsilcisi olarak herkesin hakkını savunacağını söyleyen Gergerlioğlu, “Vatandaşın ulaşım hakkı neden bir kazanç kapısı haline getiriliyor? Kocaeli halkı için toplu taşıma en temel ihtiyaç! Araç sahibi olmayan vatandaşların tek seçeneği toplu taşıma kullanmak. Ama görüyoruz ki Büyükşehir Belediyesi, kredi kartı kullanan vatandaştan kâr etmeye çalışıyor. Bu konu Kocaeli medyasında yeterince gündeme gelmemiş olabilir, ama biz söylüyoruz: Bu komisyonu kim alıyor? Ve neden alıyor? Kocaeli halkı her geçen gün zamlarla eziliyor. Ama bu kez zam meselesine bile değinmeden sadece kredi kartı komisyonuna dikkat çekiyoruz. Böyle bir uygulama kabul edilemez! Bu konunun takipçisi olacağız. Yetkililerden açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.