enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 İklim kriziyle bağlantılı aşırı hava olaylarından son 10 yılda 250 milyon kişi evlerini terk etti…
00:35 Gazeteci Mustafa Salman’ın, Küresel Gazeteciler Konseyi 5. Küresel Medya Çalıştayı izlenimleri…
00:34 Tarihi komisyon 18 Kasım’da toplanacak
00:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:16 Babam Prof. Dr. İbrahim Hakkı Atun!…
00:10 KO-MEK’te öğrenciydi, şimdi Rusça usta öğreticisi oldu; Ukrayna’dan Kocaeli’ye uzanan başarı hikâyesi
00:01 Romanya Dışişleri Bakanı Oana Toiu’nun Ankara Ziyareti ve Türkiye-Romanya Güvenlik İlişkilerinde Gelişmeler
22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Kıbrıs davasındaki duruşunun her zaman net…
22:25 Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen “C130” tipi askeri kargo uçağında şehit olan askerlerin naaşları Ankara’ya getirildi…
12:47 MSB: Envanterdeki C-130 uçaklarının uçuşları tedbiren durduruldu
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazze’den 50 kişilik üçüncü tahliye yapılacak

Gazze’den 50 kişilik üçüncü tahliye yapılacak
22 Kasım 2023
41
A+
A-

Sağlık Bakanı Koca, 50 kişiden oluşan bir hasta listesi hazırladıklarını ve önümüzdeki günlerde Gazze’den üçüncü tahliyenin gerçekleşeceğini duyurdu.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘TRT Haber, İHA’ kaynaklı haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den Türkiye’ye getirilen hastalar hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamasını Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçekleştiren Bakan Koca, getirilen 88 hastanın 6 tanesinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.

Üçüncü bir tahliye planı hakkında da konuşan Koca, tahliyenin yakın zamanda gerçekleşebileceğini söyledi.

“88 hastanın 6 tanesi yoğun bakımda takip ediliyor”

Gazze’den Türkiye’ye getirilen hastalar hakkında bilgi veren Bakan Koca, Gazze’den 88 hasta 62’de refakatçi getirdik. Yani toplam 150 kişiyi direkt Gazze’den getirdik. Bu hastaları getirirken İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan bir koordinasyon çalışmaları yaparak bu hastaları getirmeyi organize ettik. Şu an 88 hastanın 48’i Bilkent Şehir Hastanesinde, 40 hastamız da Etlik Şehir Hastanemizde. Bilkent Şehir Hastanemizde 3 hastamız yoğun bakımdaydı. Bir hastamız beyin cerrahisinin müdahalesi sonrasında yoğun bakıma alınmıştı, o da bugün servise alındı. Bilkent Şehir Hastanesinde bulunan 48 hastamızdan 2 tanesi hala yoğun bakımda ama entübe değil, durumları ciddi değil. Durumları yakın takipte. Etlik Şehir Hastanemizde ise 40 hastamız var. Orada da 4 hastamız yoğun bakımda. O hastalarımızda da entübe olan herhangi bir hastamız yok. Durumları yakından takip edilen hastalar. Yani toplamda 88 hastanın 6 tanesi yoğun bakımda takip ediliyor. Diğer hastalarımız servislerde takip edilmiş oluyor. Arkadaşlarımız yakından takip ediyorlar diye konuştu.

Ayrıca Bakan Koca, “Dört tane hastamız, kan hastalıklarıyla ilgili gerisi onkoloji hasta grubu. Ağırlıklı gelen hasta grubu ve Türkiye Filistin Dostluk Hastanesi’nde ağırlıklı takip edilen onkoloji hastaları idi” ifadelerine yer verdi.

“Özellikle bebekler, çocuklar ve yaralıları daha öncelikli istediğimizi söyledik”

Gazze’den yapılması planlanan üçüncü tahliye ile ilgili konuşan Koca, İsrail, Mısır ve Türkiye’den oluşan koordinasyon ekibi yoğun çalışıyor ve üçüncü tahliye önümüzdeki günlerde olabilir. Biz özellikle dün İsrail Sağlık Bakanı’yla görüşmemde de kendilerine ifade ettim. Mısır Sağlık Bakanı’yla da görüşmemde aynı şekilde ifade ettim. Özellikle bebekler, çocuklar ve yaralıları daha öncelikli istediğimizi söyledik bu dönemde bu konuyla ilgili de mutabık kaldık. Şu an elli kişilik ağırlıklı çocuk olmak üzere bir liste üzerinde çalışılıyor. Zannediyorum önümüzdeki günlerde bu netleşmiş olur dedi.

Prematüre bebeklerle ilgili de bir çalışma yürütüldüğünü belirten Bakan Koca, 1 yaşın altında olan çocukların da çıkarılması için bir tahliye planı gerçekleştirdiklerini, şu an için 50 kişilik bir tahliye listesi oluşturduklarını ve bu kişiler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Hastalarla gelen refakatçilerin de sağlık taramasından geçirildiğini ifade eden Koca, 7 hasta refakatçinin servislerde takip edildiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.