enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:22 DEM Partili Gergerlioğlu’nun oğlundan Sabiha Gökçen için küstahça bir paylaşım
11:00 Kayseri Valisi Gökmen Çiçek,Kocaeli’den Gelen Spor Basınını Ağırladı
00:57 Analiz: Türkiye-Mısır Yakınlaşmasının Stratejik Anlamı
00:53 Avrupa Haberleri: AB’den Rusya’ya yeni yaptırım hamlesi: Petrol taşımacılığı hedefte
00:49 Rusya, Alman ordusuna karşı hibrit bir savaş mı yürütüyor?
00:45 Dış Bakış Cilt 3 Sayı 1 yayınlandı
00:43 İran Ordusu Genel Komutanı Emir Hatemi: Her türlü kötülüğe karşılık vermeye hazırız
00:39 ‘PayPal mafyası’ndan kriptoparaya: Epstein’in Silikon Vadisi’yle ilişki haritası
00:38 (TİM) Başkanı GÜLTEPE, “2026 yılına mal ve hizmet olmak üzere toplam 410 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başladık”
00:25 Tahran’dan Washington’a uyarı: Saldırı olursa ABD üslerini vururuz
00:23 Türk Hava Kuvvetleri’ne ‘milli uçaklar’ geliyor
00:08 Halid Meşal: Hamas silah bırakmayacak
00:56 Mamdani’den Farage’a: Epstein dosyaları ardından yapay zeka ile üretilmiş görüntüler yayılıyor
00:50 Zelenskiy: ABD, barış anlaşması için Rusya ve Ukrayna’ya Haziran ayına kadar süre verdi
00:49 Umman görüşmesi: İran ve ABD nükleer müzakereleri sürdürme kararı aldı
00:35 Eurobarometer anketi: Avrupalılar için savaşlar ve dezenformasyon en büyük endişe kaynağı
00:19 Orta Asya’da Su ve Enerji Güvenliği: İklim Değişikliği ve Bölgesel Kırılganlıklar
00:15 Macron’u hedef alan Rus dezenformasyonu: Epstein skandalı iddiaları
00:13 2026 Kış Olimpiyatları Milano ve Cortina’da geçit törenleriyle başladı
10:07 UHA / İnternational News Agency’ndan hafta içi gündemin öne çıkan haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep’de hedef her geçen gün büyüyor: 120 bin bisiklet ve 77 km bisiklet yolu

Gaziantep’de hedef her geçen gün büyüyor: 120 bin bisiklet ve 77 km bisiklet yolu
4 Ocak 2024
21
A+
A-

Dünya Bankası, EBRD’nin yeşil şehri Gaziantep’te 77 kilometre uzunluğa ulaşan bisiklet yollarının kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalışması Çalıştayı” gerçekleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin çevre dostu ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirerek, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak için Türkiye’deki örnek projelerini ilerletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda bisiklet yolları ve bisiklet dağıtımı üzerine yoğun bir çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir, kentteki yüzde 1’lik bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Dünya Bankası ile masaya oturdu.

Dünya Bankası sorumluları; Erdem Ovacık, Blanca Maria Domine Chust, Lorena Sierra Valdivieso, Ali Bugra Barçin belediyedeki daire başkanlıklarının katılımıyla “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalışması Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.

Çalıştayda, bisiklet paylaşım sistemi geliştirilmesi üzerine yerleştirilmiş istasyonlar, sanal istasyonlar, pedallı bisikletler, elektrikli bisikletler için fayda maliyet analizi ve saha incelemesi yapıldı.

Bisiklet kullanımını il genelinde yaygınlaştırma için bisiklet şeridi iyileştirmeleri, bisiklet park etme iyileştirmeleri ve turistler için bisiklet binme konularına eğilen Dünya Bankası ve Gaziantep Büyükşehir, kentteki bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmayı amaçlıyor.

DAĞITILAN BİSİKLETLERİN SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için her açılış merasiminde bisiklet kullanımının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirdeki kanaat önderlerinin gençlere ve çocuklara örnek olmasının öneminin sık sık altını çiziyor.

Bu doğrultuda kent genelindeki araç kullanımında bisikleti popüler bir ulaşım aracı kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, öğretmenler, din yetkilileri, muhtarlar, polisler ve şehirdeki esnaflar başta olmak üzere düzenli aralıklarla gençlere ve çocuklara bugüne kadar toplamda 120 bin bisiklet dağıttı.

Başkan Fatma Şahin, hareketli yaşamın modern dünyada gün geçtikçe azaldığına dikkati çekerek, “Hayatımızdaki hareketliliği artırmak adına bisiklet kullanmak çok önemli. Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorum, öğrencilerimiz aile büyüklerini ve öğretmenlerini örnek alıyor. Bu nedenle biz çeşitli meslek kollarına da bisiklet dağıtıyoruz. Büyüklerimize bisiklet kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü toplumdaki kanaat önderlerimiz bu konuda ne kadar yapıcı olursa gençlerimiz ve çocuklarımız da bisikleti o kadar tercih eder.” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.