enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep’de hedef her geçen gün büyüyor: 120 bin bisiklet ve 77 km bisiklet yolu

Gaziantep’de hedef her geçen gün büyüyor: 120 bin bisiklet ve 77 km bisiklet yolu
4 Ocak 2024
21
A+
A-

Dünya Bankası, EBRD’nin yeşil şehri Gaziantep’te 77 kilometre uzunluğa ulaşan bisiklet yollarının kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalışması Çalıştayı” gerçekleştirdi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın haberine göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin çevre dostu ve sağlıklı yaşam kültürünü geliştirerek, geleceğe daha iyi bir dünya bırakmak için Türkiye’deki örnek projelerini ilerletmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda bisiklet yolları ve bisiklet dağıtımı üzerine yoğun bir çalışma yürüten Gaziantep Büyükşehir, kentteki yüzde 1’lik bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmak için Dünya Bankası ile masaya oturdu.

Dünya Bankası sorumluları; Erdem Ovacık, Blanca Maria Domine Chust, Lorena Sierra Valdivieso, Ali Bugra Barçin belediyedeki daire başkanlıklarının katılımıyla “Gaziantep Bisiklet Stratejisi Teknik Çalışması Çalıştayı”nı gerçekleştirdi.

Çalıştayda, bisiklet paylaşım sistemi geliştirilmesi üzerine yerleştirilmiş istasyonlar, sanal istasyonlar, pedallı bisikletler, elektrikli bisikletler için fayda maliyet analizi ve saha incelemesi yapıldı.

Bisiklet kullanımını il genelinde yaygınlaştırma için bisiklet şeridi iyileştirmeleri, bisiklet park etme iyileştirmeleri ve turistler için bisiklet binme konularına eğilen Dünya Bankası ve Gaziantep Büyükşehir, kentteki bisiklet kullanım oranını yüzde 5’e çıkarmayı amaçlıyor.

DAĞITILAN BİSİKLETLERİN SAYISI 120 BİNİ GEÇTİ

Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için her açılış merasiminde bisiklet kullanımının önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirdeki kanaat önderlerinin gençlere ve çocuklara örnek olmasının öneminin sık sık altını çiziyor.

Bu doğrultuda kent genelindeki araç kullanımında bisikleti popüler bir ulaşım aracı kılmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, öğretmenler, din yetkilileri, muhtarlar, polisler ve şehirdeki esnaflar başta olmak üzere düzenli aralıklarla gençlere ve çocuklara bugüne kadar toplamda 120 bin bisiklet dağıttı.

Başkan Fatma Şahin, hareketli yaşamın modern dünyada gün geçtikçe azaldığına dikkati çekerek, “Hayatımızdaki hareketliliği artırmak adına bisiklet kullanmak çok önemli. Bisiklet yollarının kullanımını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorum, öğrencilerimiz aile büyüklerini ve öğretmenlerini örnek alıyor. Bu nedenle biz çeşitli meslek kollarına da bisiklet dağıtıyoruz. Büyüklerimize bisiklet kullanmalarını rica ediyorum. Çünkü toplumdaki kanaat önderlerimiz bu konuda ne kadar yapıcı olursa gençlerimiz ve çocuklarımız da bisikleti o kadar tercih eder.” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ev Sahipliğinde “Liseli Şefler Yarışıyor” Yemek Yarışması Finale Yaklaşıyor

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.