enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
16:51 İran’daki Türk vatandaşlarına güvenlik uyarısı
14:55 ABD ve İsrail’in İran’a saldırısı, Körfez’de tansiyonu yükseltiyor
14:19 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:51 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:20 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
12:12 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:11 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:10 “28 Şubat: Vesayet, Darbe ve Milli İradenin İnşası” programı düzenlenecek
00:08 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
00:08 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:07 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
00:07 6 soruda Afganistan-Pakistan krizi
00:05 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:03 Avrupa Haberleri / Rus petrolü tartışması büyüyor: Zelenskiy, Fico’yu Ukrayna’ya çağırdı
00:03 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği’nin (ASKON) Geleneksel İftar Programı’nda konuştu
00:02 Kruvaziyer fırtınası Türkiye’de esecek: Turizmde gizli patlama
00:02 Türk siyasi tarihinin “bin yıl sürecek” denilen 28 Şubat sürecinin failleri cezasız kalmadı
00:01 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:01 MSÜ Hava Harp Okulu’nda uyuşturucu soruşturması: 3 sözleşmeli er tutuklandı
00:00 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden, Nurdağlı çiftçilere tarımsal destek
5 Ocak 2024
21
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  depremden etkilenen Nurdağı ilçesi Mesthöyük Köyü’ne yaptığı ziyaret sırasında hasata katıldı. Başkan Şahin’e çiftçiler tarım destekleri için teşekkür ederek “Gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık” dedi.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiUHA Haber’den Gazeteci Veysel KAVRAYAN’ın Gaziantep’ten bildirdiğine göre, ziyarette vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şahin’e çiftçiler Büyükşehir Belediyesi’nin başta mazot desteği olmak üzere 2014 yılı itibariyle verdiği tarımsal destekler ve deprem sonrası yapılan hizmetlerin olumlu etkilerini dile getirdiler. Başkan Şahin ayrıca Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük zarar gören köyde vatandaşların taleplerini dinledi.

“TARIMSAL DESTEKLER HER YIL AZALMIYOR ARTIYOR”

Köylülerle sohbetinden sonra Başkan Şahin, çiftçilerin şeker pancarı hasatına katıldı. Tarlada onların hasat sevincine ortak olan Başkan Şahin burada çiftçilerle sohbet etti. Sohbetinde çiftçiler Başkan Şahin’in yanlarında olduğu için duydukları sevinci dile getirerek şunları söyledi:

“2014’ten bugüne kadar hep çiftçiyi destekledi. Bu destekler her yıl azalmıyor artıyor, devamını da bekliyoruz. Bulunduğumuz arazide her zaman mazot, gübre, ekipman desteğinde bulundu. 6 Şubat depremleri sonrası ekipmanlarımız enkaz altında kaldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ekipmanını getirdiler, indirdiler. ‘Buyurun sizin emrinizde’ dediler. Sulama ile ilgili büyük eksiklerimiz oldu. Çünkü depo ve ambarlarımız çöktü. Bunlarla da ilgili gerekli desteğin hepsi yapıldı. Sezonu minimum hasarla atlattık.”

BAŞKAN ŞAHİN YENİ KÖY EVLERİNİ İNCELEDİ

Köy ziyareti sonrası Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük hasar alan Nurdağı ilçesinde yapımı tamamlanarak yaşamın başladığı Gedikli-Mesthöyük köy evlerinde son durum ve yapılacak çalışmalar için Başkan Fatma Şahin teknik ekibiyle yılın son gününde çalışmalar için sahadaydı. Burada vatandaşlarla konuşan Başkan Şahin ve ekibi son durum hakkında bilgi aldı, giderilecek eksikler ve talepleri dinledi.

ŞAHİN: 2024 HUZURUN, MUTLULUĞUN SAĞLIĞIN YILI OLACAK

Başkan Şahin, konut incelemelerinden sonra yaptığı konuşmada ise 2023 yılının bitişinin yeni bir başlangıç olduğunu, 2024 yılının hayır, sağlık ve mutluluk getirmesi dileyerek şunları söyledi:

“2023 yılında 6 Şubat’ı geçirdik. 6 Şubat, dünyanın en büyük kara depremiydi. Asrın felaketini yaşadık ama bugün asrın dayanışmasıyla hamdolsun büyük bir devlet ve millet olduğumuz gösteren çalışmanın sonuçlarını görüyoruz bu evlerle. Nurdağı’nda köylerdeyiz. Mesthöyük ve Gedikli en büyük zarar gören köylerden bir tanesiydi. Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, burada çalışanlara çok özel teşekkür ediyorum. 1 yıl tamamlanmadan bu evler bitirildi. Bu milletin ne kadar büyük, devletin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor bu çalışmalar. Yaşam başladı burada. Yılın sonunda hemşerilerimizle bir araya gelerek ve onları dinleyerek yeni yıla girmek istedik. Hamdolsun iyileşiyoruz. Yaralarımız hızlıca sarılıyor, yaşamı hızlı bir şekilde normalleştiriyoruz. 2024 yılı, Türkiye Yüzyılı. Yatırımın, istihdamın, çiftçinin yüzyılı olacak. 2024 huzurun, mutluluğun sağlığın yılı olacak. Hem bunu rabbimden diliyor hem de bunun için büyük bir gayret gösteriyoruz. Hayırlı ve mutlu yıllar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.”

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.