enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
00:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
00:43 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
00:41 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
00:40 Netanyahu’nun Mesut Yılmaz’dan istediği Siloam yazıtı nedir?
00:37 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
00:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
00:09 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
00:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Gazeteci Erk Acarer’e Berlin’deki evinde saldırı

Gazeteci Erk Acarer’e Berlin’deki evinde saldırı
9 Temmuz 2021
371
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da yaşayan gazeteci Erk Acarer, Berlin’deki evinde bıçaklı ve yumruklu saldırıya uğradı. Acarer, saldırganlardan birinin “Yazmayacaksın lan” diye bağırdığını söyledi. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW/HS,TY,EC)ye dayandırdığı habere göre, gazeteci Erk Acarer, Berlin’de yaşadığı evin müşterek avlusunda üç kişinin saldırısına uğradı. Acarer, Çarşamba akşamı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yumruklu ve bıçaklı saldırıya uğradığını belirterek saldırı sonrası çekilen bir fotoğrafını paylaştı.

Kafasının bazı yerlerinde şişlikler olduğu için hastanede müşahade altına alınan Acarer, hastaneden çıktıktan sonra olayla ilgili paylaştığı videoda saldırganların üç kişi olduğunu ve saldırı sırasında saldırganlardan birinin “Yazmayacaksın lan” diye bağırdığını söyledi.

Olay sırasında çok fazla tanık olduğu için silah kullanamadıklarını belirten Acarer, “Bu İslamcı ve faşist AKP, MHP iktidarına karşı söylediğimiz ve yazdığımız her şeyin doğru olduğunun bir ispatıdır, sağlamasıdır” dedi. Failler konusunda bilgisi ve fikrinin olduğunu, ancak güvenlik güçlerinin işlerinin zorlaşmaması için birkaç gün isim, grup ismi vermemesini istediğini ifade eden Acarer, “10 bin dolar nerede sorusunun cevabı tam burada bir yerdedir” diye sözlerini sürdürdü.

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in AKP’li bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar gönderdiği iddia edilmişti.

Saldırıya tepkiler

Gazeteci Can Dündar da Acarer’e saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından “Son günlerde yazdıklarına bakın, silahlı üç adamı evine kimin yolladığını anlarsınız. Sadece Türkiye”nin değil, dünyanın başına bela oldular” açıklamasını yaptı.

Siyaset bilimci Prof. Dr. Gazi Çağlar da Twitter hesabından “Mafya rejimi Avrupa’nın göbeğinde gazeteciye saldırtarak terör estiriyor. Erk Acarer tüm Türkiye’nin cesur bilgi kaynağıdır” mesajını paylaştı.

Almanya’dan gelen tepkiler

Almanya’da Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de saldırıya “Erdoğan’ın uşakları, Berlin’de yaşayan sürgündeki bir gazeteciye bıçakla saldırıyor. Alman hükümeti Erdoğan’ın uzantılarının can güvenliği yaratan eylemlerini daha ne kadar izleyecek” şeklinde tepki gösterdi.

Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Türkiye’den sürgünlerin burada güvenlikleri nedeniyle korku yaşamaları korkunç. (Federal Meclis seçimlerinin yapılacağı) 26 Eylül 2021’de Erdoğan ve ortaklarının Almanya’da ne kadar nüfuza sahip olacakları da söz konusu. Bizim açımızdan sıfır. Federal Hükümet’in tepkisini merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut da “Erdoğan, AKP ve MHP üzerine eleştirel haber yapan gazetecilerin burada Almanya’da habercilikleri nedeniyle saldırıya uğramaları bir skandal. Basın özgürlüğünün korunması nerede?” ifadelerini kullandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’den açıklama

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Almanya Direktörü Christian Mihr de saldırıyla ilgili açıklamasında “Eylemin arkasında yatan nedenleri henüz bilmiyoruz ancak Türkiye’den hükümeti eleştiren bir gazetecinin Berlin’de saldırıya uğraması endişe verici ve ülkedeki diğer gazeteciler açısından da ürkütücü olabilir. Yetkili makamların saldırının gazetecilik faaliyetiyle ilişkili olabileceği şüphesi üzerine gitmesi gerekir” dedi. Mihr “Sürgündeki medya çalışanları ülkelerindeki baskılardan kaçtılar. Burada kendilerini güvende hissedebilmeleri gerekir” diye konuştu.

Dün saat 19’da Kottbusser Tor’da saldırıya “Erk Acarer Yalnız Değildir!” sloganıyla bir gösteri düzenlendi. Gösteri çağrısında “Göçmen, sürgün, mülteci olmak hiç fark etmiyor. Faşizm, şiddete ve şiddetin doğurduğu korkuya dayanarak hareket alanlarını genişletmeye çalışıyor. Korkunun karanlığına karşı cesareti ve inadı; insanları şiddetle sindirmeye çalışan faili belli odaklara karşı birliği ve dayanışmayı büyütelim. Erk Acarer´in evinin kapısının önüne kadar gelen ve Berlin´de yaşayan bütün özgür basın emekçilerini ilgilendiren bu hain saldırının karşısında hep birlikte duralım!” denildi.

[UHA Haber Ajansı, 09 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.