enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Galataport iddialı başladı: 2 ayda 8 kruvaziyer gemisi ağırlandı

Galataport iddialı başladı: 2 ayda 8 kruvaziyer gemisi ağırlandı
28 Kasım 2021
315
A+
A-

İSTANBUL-TÜHA HABER / 1,2 kilometrelik sahil şeridini halka açan Galataport İstanbul, 2 ayda 8 kruvaziyer gemisini ağırladı. Gelecek yıl için 250 geminin rezervasyon yaptırdığı Galataport’u 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

 Galataport, dünya çapında adından söz ettiriyor. Türkiye, bu proje ile kruvaziyer turizminde artık önemli bir aktör.

İstanbul’un denizden dünyaya açılan kapısı

Galataport, İstanbul’un denizden dünyaya açılan kapısı. Sanatsal ve kültürel etkinlikleriyle dikkat çekiyor. 1,2 kilometre sahil şeridi, tarihi yarımada ve boğaz manzarasıyla da ön plana çıkıyor.

12 bin metrekarelik alana kurulu Galataport’ta kültür, sanat, tarih iç içe.

“Mahallenin tozunu aldı”

Galataport Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali, “Galataport İstanbul, aslında İstanbul’un pırlantası olan bu mahallenin biraz tozunu aldı ve tekrardan tüm Türkiye’nin hizmetine sundu” dedi.

Dünyanın ilk yer altı terminali

Dünyanın ilk yer altı terminali ve kruvaziyerler yanaştığında denizin içinden açılan 3 metre boyundaki devasa kapaklar Galatapor’tu dünyadaki benzerlerinden ayıran bir özellik. Galataport’a bir gemi yanaştığında, devasa kapaklar açılıyor ve gelen yolcular terminal binasına geçerek gümrük kontrolünden geçiriliyor.

Yılın son kruvaziyer gemisini de ağırlayan Galataport’un gelecek yıl için hedefleri büyük.

“250 sefer için hazırlanıyoruz”

Galataport Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, “2022 için çok iştah kabartıcı rezervasyonlar almış bulunuyoruz. 250 sefer, 850 yolcu ve mürettebata hizmet vermeye hazırlanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Galataport’u şimdiye kadar 8 gemi ziyaret etti. Mürettebatla birlikte 7 bin kişiye ev sahipliği yapan Galataport’un gelecek yılki hedefi 1,5 milyon kişi ağırlamak.

[UHA Haber Ajansı, 28 Kasım 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.