enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:51 Zorbalık üstüne zorbalık!
10:28 Gazze’de Ateşkesten Sonra Derinleşen Sessizlik “Gazze’de Her Şey En Ağır Haliyle Devam Ediyor”
07:32 Türkiye ile mücadele eden herkes kaybeder…
06:58 Ahmet Efendi Mescidi, Kocaeli Büyükşehir’le hayat buldu
06:38 AB Kapısı Letonya’dan Geçiyor: Oturum İzni Almanın Şartları Neler?
06:33 Hataylı çocuklara Karadeniz’de unutulmaz ara tatil deneyimi
06:32 Şifa, Tat ve Bereket: Kuru Üzümün Türk Mutfağındaki Yolculuğu
06:28 40 Yıllık dostluğun yaratıcısı Türk kahvesi dünyanın dört bir yanında görücüye çıktı
06:15 Hollanda Türklerinin övgü kaynağı olan kuzey Hollanda Emniyet Müdürü: Hamit KARAKUŞ
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransız mahkemesi Çeçen mültecinin iade kararını bozdu

Fransız mahkemesi Çeçen mültecinin iade kararını bozdu
12 Ocak 2024
60
A+
A-

Fransa’nın Lyon kentindeki bir mahkeme, ailesi 2005 yılında polis tacizi nedeniyle Çeçenistan’dan kaçan Çeçen mülteci İmran Albakov’un iade edilmesine ilişkin kararı bozdu .

UHA / Europe İnternational News Agency

UHA Haber’in Novaya Gazeta Europe‘ya dayandırdığı haberine göre, Avrupa Barış Evi insan hakları grubu sözcüsü Fatima Gaziyeva’ya göre, savunma ekibi Albakov’un Rusya’ya geri gönderilmesi durumunda hayatının tehlikeye gireceğini mahkemeye kanıtlamıştı.

Gaziyeva, Albakov’un Göçmen Geri Gönderme Merkezi’nden serbest bırakıldığını da belirterek artık ailesinin yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Rusya onu yasadışı silahlı bir gruba katılmakla suçladı. Albakov ailesi, Albakov’un babası ve erkek kardeşinin İnguşetya’nın Kuzey Kafkasya bölgesinde kaçırılması da dahil olmak üzere ısrarlı polis tacizi nedeniyle 2005 yılında Rusya’yı terk etti.

Her iki kardeş de Interpol’ün arananlar listesinde yer aldığı için 2018’de Fransa’ya vardıklarında gözaltına alındı. Lyon’daki bir mahkeme kardeşleri beraat ettirdi ve bunun üzerine İslam Belçika’ya gitti. Daha sonra orada gözaltına alındı ​​ve bir göçmen geri gönderme merkezine yerleştirildi. Bu güne kadar gözaltında kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.