enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:37 “NATO ülkelerine gitmeyelim”
09:04 Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nun (TABEF) beşincisi bugün İstanbul’da atılacak
08:54 Türkiye’de 5G’ye geçişin ilk aşaması olan operatörlere yönelik frekans ihalesini bugün gerçekleştirecek
00:52 SETA 2025 Güz Dönemi Seminer Programı Başlıyor!
00:47 Cumhurnaşkanı Erdoğan,”Gazze’nin vatanlarını savunan evlatlarına terörist iftirası asla atmadık”
00:42 Kriter’in Ekim Sayısı Çıktı!
00:28 Şarm El-Şeyh Zirvesinde ’Yeni Bir Ortadoğu’nun Doğuşu’
00:27 Eskişehir’de 694 milyon ton nadir element bulundu
00:20 Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü
00:15 Kumar Bir Halk Sağlığı Sorunudur
00:14 Muhalefet, CHP’nin Gölgesinde Yaşamak Zorunda mı?
00:03 Bisiklet tutkunları, Çeşme’de pedal çevirecek!
00:58 Türk dünyasının ortak ruhunu, milli dirilişini ve bağımsızlık idealini temsil eden Ahmed Cevad, “Unutulmadı”…
00:58 Ekol TV’de sarsıcı gelişmeler yaşanıyor. Kanalın Ankara bürosu kapatıldı, İstanbul’da ise çok sayıda çalışanla yollar ayrıldı.
00:55 Olmadı Bay Kuipers: Hollandalı yazarın Jön Türk anlatımı… Yazıdaki gerçekler, eksikler ve oryantalist sapmalar
00:53 Oyunculuk yanında İran’da ticaretle de uğraşan Niloufar Rosa Ghodsifar, aynı sistemini Türkiye’de kuruyor.
00:42 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat farkı açtı! 12 Ekim reytinglerinde TRT 1 zirvede
00:41 “Tarihten Günümüze Ankara Medeniyetleri ve Mutfakları: Ankara Gastronomi Festivali” 24-26 Ekim’de
00:27 Gazze’ye yardım taşıyan 17. İyilik Gemisi yola çıktı
00:23 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan İmamoğlu’nun yerine seçilmişti! Aslan için hapis talebi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da tartışmalı cami yeniden açıldı

Fransa’da tartışmalı cami yeniden açıldı
8 Nisan 2021
593
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da tarih öğretmeni Samuel Paty’nin katledilmesinde rolü olabileceği iddia edilen cami, yönetimi ve imamının değişmesinin ardından yeniden ibadete açıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da bir tarih öğretmeninin, İslamcı olduğu öne sürülen güdülerle öldürülmesinden yaklaşık altı ay sonra, olayla ilişkilendirilen ve kapatılan cami yeniden ibadete açıldı.

Başkent Paris’in kuzeyinde yer alan Seine-Saint-Denis bölge valiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu camide yeni bir yönetim ile yeni bir imamın göreve geldiği bildirildi. Paris’in banliyölerinden Pantin’de yer alan caminin Facebook sayfasında, daha sonra öldürülen öğretmen Samuel Paty ile ilgili, nefret söylemleri içerikli, kışkırtıcı bir video yayınlanmıştı.

Gerald Darmanin

Gerald Darmanin

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de bunun üzerine, Pantim Camii’nin imamını, Paty’yi tehdit etmek ve görev yaptığı okulun adresini yaymakla suçlamış ve yaklaşık bin 300 kişiden oluşan bir cemaati olan cami hakkında geçici kapatma kararı çıkarmıştı. Bunun yanı sıra, Fransa çapında 70’den fazla cami gözlem altına alınmıştı.

Tarih öğretmeni Samuel Paty, geçen ekim ayında, çalıştığı okulun yakınlarında 18 yaşında Çeçen asıllı bir Rus tarafından başı kesilerek katledilmiş, katil daha sonra polis tarafından öldürülmüştü. Paty, girdiği bir derste ifade özgürlüğünü konu etmiş ve Muhammed peygamberin karikatürlerini göstermişti.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.