enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:23 Altun’dan İsrail’e tepki: Çıldırmışlık halinin son tezahürü
15:03 Ümit Özdağ tahliye edildi
09:40 Toplumsal sorunlar iş modeline dönüştü
07:58 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 5-12 Haziran tarihlerinde 3 milyon 647 bin 742 aracın denetlendi”
06:56 Gazeteci – Yazar Bekir AĞIRDIR, “Bahçeli’nin yeni anayasa çağrısı, yalnızca metin değişikliği değil; seçim sistemi, parti yasası ve meclis iç tüzüğü”
01:59 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:37 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:24 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:57 Kocaeli Ticaret Odası, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. yılını gururla kutladı
00:56 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
00:43 Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Karayılan’dan Nizip Ticaret Odası’na (NTO) ziyaret
00:39 Gazeteci-Yazar Merve GÜRBÜZ, “İran, modern savaş teknolojisinin gerisinde mi kaldı?”
00:33 Ankara Barosu Kent ve Çevre Merkezi Heyeti’nden Su Politikaları Derneği’ne Ziyaret
00:28 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
00:26 Türkiye’de işe alım piyasasında hareketlilik beklentisi sürüyor
00:15 Hatay Sörf Merkezi, Türkiye Şampiyonası’ndan 6 madalya ile döndü
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fransa’da tartışmalı cami yeniden açıldı

Fransa’da tartışmalı cami yeniden açıldı
8 Nisan 2021
592
A+
A-

UHA HABER / Fransa’da tarih öğretmeni Samuel Paty’nin katledilmesinde rolü olabileceği iddia edilen cami, yönetimi ve imamının değişmesinin ardından yeniden ibadete açıldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / ET,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Fransa’da bir tarih öğretmeninin, İslamcı olduğu öne sürülen güdülerle öldürülmesinden yaklaşık altı ay sonra, olayla ilişkilendirilen ve kapatılan cami yeniden ibadete açıldı.

Başkent Paris’in kuzeyinde yer alan Seine-Saint-Denis bölge valiliğinden yapılan açıklamada, söz konusu camide yeni bir yönetim ile yeni bir imamın göreve geldiği bildirildi. Paris’in banliyölerinden Pantin’de yer alan caminin Facebook sayfasında, daha sonra öldürülen öğretmen Samuel Paty ile ilgili, nefret söylemleri içerikli, kışkırtıcı bir video yayınlanmıştı.

Gerald Darmanin

Gerald Darmanin

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de bunun üzerine, Pantim Camii’nin imamını, Paty’yi tehdit etmek ve görev yaptığı okulun adresini yaymakla suçlamış ve yaklaşık bin 300 kişiden oluşan bir cemaati olan cami hakkında geçici kapatma kararı çıkarmıştı. Bunun yanı sıra, Fransa çapında 70’den fazla cami gözlem altına alınmıştı.

Tarih öğretmeni Samuel Paty, geçen ekim ayında, çalıştığı okulun yakınlarında 18 yaşında Çeçen asıllı bir Rus tarafından başı kesilerek katledilmiş, katil daha sonra polis tarafından öldürülmüştü. Paty, girdiği bir derste ifade özgürlüğünü konu etmiş ve Muhammed peygamberin karikatürlerini göstermişti.

[UHA Haber Ajansı, 08 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.