enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Filistin Eylemcilerine İsrail Karşıtı Yahudilerden Destek

Filistin Eylemcilerine İsrail Karşıtı Yahudilerden Destek
15 Mayıs 2021
477
A+
A-

UHA HABER / Londra’da, İsrail karşıtı toplu eylemlerin en yoğun ilgi odaklarından biri ‘Anti-Siyonist Yahudi’ eylemciler oldu.

Kravatsız beyaz gömlek üzerine siyah takım elbise ve başlarında geleneksel şapkalarıyla, yanaklarına sarkan lüle saçları ve uzun sakallarıyla, yaklaşık 10 erkek, koyu dindar Yahudi oldukları izlenimini ilk bakışta vermelerine rağmen Filistinlilerin en şaşırtıcı eylem yoldaşı.

Londra’daki bu grubun başında Haham Elehanan Beck var. Eğer Şabat günü değilse, dinen elektronik malzeme kullanma kısıtlaması olmadığı için, uzatılan mikrofonlara, cep telefonu kameralarına da konuşmaya istekliler.

Kiminin elinde Filistin bayrağı, önlerinde en sert sloganlarla İsrail karşıtı pankartlar ve kim olduklarını anlatmaya yönelik web adresi ve Siyonizm (Vadedilen topraklar üzerinde bir Yahudi devleti kurma hareketi) karşıtı oldukları yönünde birçok ipucu var.

Eyleme, Filistinliler’e destek olmak için gelip de onları görüp yanlarına gitmeyen, neler olduğunu anlamaya çalışmayan yok gibi.

‘Neturei Karta’

Orijinali Babil yazısıyla yazılan ve ‘Neturei Karta’ şeklinde telaffuz ettikleri gruplarının adı ‘Şehrin Koruyucuları’ anlamına geliyor.

Kaynaklarda, resmi olarak kuruldukları yıl olan 1938’de Filistin o zamanlar İngiliz sömürgesiydi, yazıyor. ‘Agudat Yisrael’ adlı ‘ultra ortodoks’ olarak anılan Yahudi Partisi’den ayrılan bu grubun siyasi görüşü, İsrail’in barışçı bir şekilde dağılıp yok olması.

Çünkü inanışlarına göre ‘vadedilmiş topraklar’ onlara, şimdi olduğu gibi çatışmalı bir şekilde değil Tanrı tarafından bir mucizeyle verilecek. Bunun için Tanrı’nın önce, Yahudi halkının yüksek ahlaklı bir yaşam sürdürdüğüne ikna olması gerekiyor. Bu yüzden bunların hiçbiri olmadan zorla kurulan İsrail’i, ateist olmak ve Tevrat’ın hükümlerine karşı gelmekle suçluyorlar. İsrail’in kurulduğu günden beri yaptıkları onlara göre, Tevrat’taki hükümlerin tamamen zıddı.

Filistinliler ve yandaşlarının Londra’da yaptıkları İsrail karşıtı protestoda VOA Türkçe’ye konuşan Haham Elehanan Beck, İsrail karşıtı bu Yahudilerin İngiltere’deki temsilcisi. Kuzey Londra’da onbinlerce Yahudi aileyle birlikte yaşadıkları yere, kendilerini ziyarete çağırıyor ve bir tane dahi İsrail bayrağı göremeyeceğinizi iddia ediyor. Aksi olursa, ‘size 100 sterlin veririm ‘diyerek şaka da yapıyor.

Kendisinin de Filistin doğumlu olduğunu söyleyen Haham Beck, annesinin anlattıklarını hatırlıyor. Müslümanlarla geçirdikleri iyi zamanlardan hatırladıklarını paylaşırken İsrail’in sadece Filistin halkı için değil; asıl Yahudiler için tehlikeli olduğunu savunuyor.

Haber: Barış Çimen / VOA 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 15 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.