enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FIFA’dan İsrail’e Dünya Kupası teklifi

FIFA’dan İsrail’e Dünya Kupası teklifi
18 Ekim 2021
1.102
A+
A-

Tel Aviv-UHA Haber / İsrail’i ziyaret eden FIFA Başkanı Gianni Infantino’nun, 2030 Dünya Futbol Şampiyonası’na bölgedeki bazı Arap ülkeleri ile İsrail’in ev sahipliği yapmasını önerdiği bildirildi.

TRT'nin yeni kanalı TRT Spor Yıldız tanıtıldıİsrail Başbakanı Naftali Bennett’in ofisinden yapılan açıklamada, FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) Başkanı Gianni Infantino’nun İsrail’e, 2030 Dünya Futbol Şampiyonası’na, bölgedeki diğer bazı Arap ülkeleri ile birlikte ev sahipliği yapmasını önerdiği ifade edildi.

İsrail’i ziyaret eden ilk FIFA Başkanı sıfatıyla, Başbakan Bennett ile görüşen Infantino’nun, İsrail ile birlikte turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkelerin öncülüğünü de Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) yapmasını tavsiye ettiği duyuruldu.

Karar 2024’te verilecek

2030 Dünya Futbol Şampiyonası’nın nerede yapılacağına 2024 yılında karar verilecek. Şu ana dek bu turnuvaya birlikte ev sahipliği yapmak için Güney Amerika’dan Uruguay, Arjantin, Şili ve Paraguay ortak başvuruda bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da daha önce yaptığı açıklamada, Britanya Krallığı’na bağlı dört ülke ile İrlanda’nın da birlikte söz konusu turnuvaya talip olduğunu duyurmuştu.

Bunların yanı sıra Portekiz ile İspanya birlikte ve Çin Halk Cumhuriyeti de tek başına turnuvayı düzenlemek isteyen diğer ülkeler. Önümüzdeki yıl Katar’da yapılacak olan Dünya Futbol Şampiyonası’nın ardından 2026 Dünya Kupası Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Meksika ve Kanada’nın ortaklığında gerçekleştirilecek.

FIFA bir süre önce, dört yılda bir yapılan Dünya Futbol Şampiyonası’nı 2028’den itibaren iki yılda bir yapılması önerisini tartışmaya açmış, ancak Avrupa ve Güney Amerika ülkeleri bu teklife kesin bir dille karşı çıkmıştı.

EK Kaynaklar*dpa 

[UHA Haber Ajansı, 18 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.