enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı

Fidan, New York’ta İİT ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Toplantısı’na katıldı
23 Eylül 2024
53
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Bakan Hakan Fidan 13 Eylül’de Madrid ve 18 Eylül’de Amman’daki toplantıların ardından BM Genel Kurulu marjında düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısına katıldı.

Böylece Gazze Temas Grubu 10 gün içinde üçüncü defa toplanmış oldu.

Fotoğraf: AA
[Fotoğraf: AA]

“Filistin’deki bıçak sırtı durumun tehlikeli sonuçlarına odaklanmalıyız”

Fidan, geçen kasımdan bu yana “İsrail’in soykırımını durdurmak” ve Filistinli sivillere yönelik devam eden saldırılar konusunda uluslararası farkındalığı arttırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu hafta mümkün olan her fırsatta karşı karşıya olunan tehlikelere dikkati çekme ve “bu çılgınlığı durdurmak için” ellerindeki imkanları seferber etme çağrısı yaptı.

Fidan, bu haftaki toplantılar ve ikili görüşmeler sırasında Filistin’deki “bıçak sırtı duruma” ve bunun tehlikeli sonuçlarına odaklanılması gerektiğine vurgu yaparak, İsrail yanlısı yayın organları tarafından üretilen “dezenformasyona karşı koyulmasının” önemine dikkati çekti.

Bu tür yanlış anlatıların “işgali derinleştirmek için kullanıldığını” söyleyen Fidan, “Uluslararası hukuk bizim yanımızdadır. Bugün, ortak çabalarımız ve Filistinlilerin direnci sayesinde Filistin’in Genel Kurul’da bir sandalyesi var” mesajını verdi.

Fidan’dan Filistin’e destek mesajı

Fidan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta olduklarını hatırlattı.

Küresel barış ve adaletin tesisi için dünya sahnesinde aktif diplomasi yürütmenin Türkiye’nin en temel önceliklerinden biri olduğunun altını çizen Fidan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek adına uluslararası toplumun vicdanına seslenildiğini ve Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdürdüğünü kaydetti.

Fidan, bugün katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu ortaya koyduklarını vurgulayarak, “Filistinli kardeşlerimizi her platformda destekliyor ve yaşadıkları zulmü dünya gündeminde tutuyoruz.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.