enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:39 Tarihi Çağrı: İki Devlet, Tek Millet ve Sarsılmaz Bir Gelecek
00:30 Uykusuzluk depresyona yol açıyor
00:12 Aile Birliğimiz Tehlike Altında
00:01 Dr. Elvin Abdurahmanlı: “Türk Dünyası Artık Küresel Bir Aktör” 
10:35 Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni haftanın kura takvimi
09:28 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency ve UHA / İnternational News Agency ’16 Ocak Basın Onur Günü’nde onurlandırıldı
09:15 16 Ocak Basın Onur Günü’nden notlar..
08:04 Kuşadası Güvercinada Açık Hava Müzesi’ni 2025 yılında181 bin 419 kişi ziyaret etti
07:52 Petrol savaşları yerini ‘kritik mineral’ savaşlarına bırakabilir
06:36 CHP Genel Başkanı Özel’in ‘ben 30 yıl yatarım, siz de yatarsınız’ sözlerine tepkiler sürüyor
06:32 Aydın’ın Kuşadası’nda, Kurumlar Arası Gerginlik Hizmeti Aksatıyor
04:30 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
04:29 Kırmızı Bültenle aranan suçlular yakalanarak Türkiye’ye getirildi
00:53
00:23 İklim değişikliklerin dünyamıza Faturası: Susuzluk
18:27 Ömer Çelik’ten CHP’ye tepki: Saldırganlık bir siyaset biçimi değildir
17:55 Sosyal medyada suç örgütlerini öven 325 şüpheli yakalandı
13:55 Türkiye, Sudan konulu beşinci istişare toplantısına katıldı
10:48 100’ün Üzerinde Ülkeden Alıcılar, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin Geliyor
00:50 Bakan Göktaş, “Biz aynı aileye, farklı kapılardan ulaşan kurumlarız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

FETÖ’nün bir iletişim yöntemi daha deşifre edildi

FETÖ’nün bir iletişim yöntemi daha deşifre edildi
28 Şubat 2021
500
A+
A-

UHA HABER / Konya’da hazırlanan iddianame ile FETÖ’nün dünyaca ünlü bir strateji oyunu üzerinden örgüt üyelerinin birbiriyle iletişim kurduğu ortaya çıktı.

FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticileri ile askeri öğrenciler, dünyaca ünlü bir strateji oyunu üzerinden iletişime geçiyordu. Eski askeri lise öğrencisinin itirafları, FETÖ’nün kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.

İletişim için dünyaca ünlü bir strateji oyununu da kullandılar. Oyunun mesaj odalarında irtibata geçiyorlar, talimatlarını da oradan veriyorlardı. FETÖ’nün gizli üst düzey yöneticilerinin askeri lise öğrencileri ile iletişim metotları Konya’da hazırlanan iddianamede deşifre oldu.

“Oyun çıktıktan sonra ankesörlü telefonları kullanmamaya başladık”

Geçen yıl gözaltına alınan eski askeri lise öğrencisi Y.H, itirafçı olarak FETÖ’nün bilinmeyen yöntemlerini anlattı. “Oyunda mesajlaşma odaları vardı. Buradan mesajlaşarak görüşüyorduk. Bu şekilde tedbir uygulanıyordu. 2014 yılında oyun üzerinden haberleşmeye başladık. Bu oyun çıktıktan sonra ankesörlü telefonları kullanmamaya başladık.” dedi.

2013 yılında Kuleli Asker Lisesi’ni kazanan, 2016 yılında da ihraç edilen Y.H., örgütle nasıl tanıştığını anlattı. Örgüte ait dershanenin takdir alan öğrencilere verdiği hediye topu almasıyla örgütün kendisiyle ilgilenmeye başladığını aktardı. Örgütün hücre evinde askeri lise sınavlarına hazırlanan itirafçı, sınav öncesinde de soruların verildiğini söyledi.

“Sorular o kitaptaydı”

İtirafçı eski askeri öğrenci, “Bizlere askeri okullar sınavlarında çıkmış soruların olduğu yeşil renkli 200-250 sayfalık bir kitap verdiler ve bu kitaptaki soruların işimize çok yarayacağı gibi sözler söylediler. Sınava girdiğimde, soruların büyük çoğunluğu, bize örgüt adına faaliyet gösteren evde yaptıkları deneme sınavlarında sorulan sorularla aynıydı.” itirafında bulundu.

Y.H, örgütün hücre evlerinde toplantı halindeyken ve gizli üst düzey yöneticiler ile her görüştüklerinde cep telefonlarının kapatılmasının istendiğini de belirtti.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.