enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:37 Bakan Kurum’dan “Sındırgı” paylaşımı: Söz verdik, sözümüzü tutacağız
00:15 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Terörsüz Türkiye raporuyla ilgili olarak,”Türkiye için hayati bir eşiği aştık”
00:12 Kocaeli’n Kartepe ilçesinde Erik Ağaçları “Yalancı Bahar”a Aldandı” Erikler yanarsa bizde yanarız”
00:11 Uzun yıllar boyunca geleneksel yöntemlere hakim olan Gayrimenkul sektöründe,Teknolojik Devrim ve Dijital Dönüşüm
00:10 Ömer Çelik: İsrail’in sınırları neresidir?
00:10 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:07 Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından yapılan inşaatları paylaştı
00:06 ABD’nin Güney Kafkasya Politikası ve Türk Dünyasına Açılımı
00:05 İçişleri Bakanlığı, Yalova’daki saldırıyla ilgili müfettiş görevlendirdi
00:04 TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurularda: Üniversitelerde astroloji bölümü açılması
00:03 Gastronomist Veysel KAVRAYAN’dan Ramazana özel “Gastronomi Haberleri”
00:03 Orta Doğu’da Bilek Güreşi
00:03 Devletin adını kullanarak, Sahte e-Devlet, Sahte MHRS, Sahte UYAP ve Bankalar Üzerinden Vatandaşı Soyuyorlar!
00:01 NATO’nun spot ışıkları Türk İnsansız Sistemleri’nde
00:00 Nilüfer Belediyespor Erkek Hentbol Takımı EHF Avrupa Kupası’nda çeyrek finalde
00:12 Su krizi enerjiyi de vuruyor: ‘Elektrik üretimi 30 yılda yüzde 25 azaldı’
00:12 Haftanın SAHA Bülteni’nden özetler
00:09 Kültür-sanat odaklı haberler
00:09 DoktorTakvimi’nden Türkiye’nin 2025 sağlık raporu
00:09 Aposto.com’un Mimari-Arkeoloji haberleri
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Facebook’un eski çalışanından metaverse kaygısı

Facebook’un eski çalışanından metaverse kaygısı
4 Kasım 2021
423
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Facebook’un eski çalışanı Haugen şirketin metaverse teknolojisinden endişe duyduğunu söyleyerek, “Facebook’un daha fazla mikrofon ve sensörünün ev ve bürolarımıza girerek casusluk yapması fikri beni korkutuyor” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (DW)’ye dayandırdığı haberine göre, Facebook’un eski çalışanı Frances Haugen, “güvenlik yerine kâr elde etmeyi seçmekle” suçladığı şirketin metaverse teknolojisi planlarına dair açıklama yaptı.

Alman Haber Ajansı’na (dpa) konuşan Haugen, Facebook’un yakın zamanda duyurduğu metaverse planlarına ilişkin olarak, “Kişisel olarak verilerin nasıl kullanıldığı konusunda hiçbir fikrimiz yokken, Facebook’un daha fazla mikrofon ve sensörünün ev ve bürolarımıza girerek casusluk yapması fikri beni korkutuyor” dedi.

Symbolbild Facebook Metaverse

Haugen Facebook’a güvenilemeyeceğinin birçok kez görüldüğünü ve kamuoyuna yapılan açıklamaların şirketteki gelişmelerle örtüşmediğini belirtti. Haugen Facebook’un sanal gerçeklik gözlükleri gibi cihazları maliyet fiyatına sunmak istediğini söyleyerek, “Facebook diğer şirketlerin eşit koşullarda kendileriyle rekabet etmesini imkânsız kılmak istiyor, çünkü insanların kafasının içine girebilmek için para yakmaya hazır” diye konuştu.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg kısa bir süre önce dijital iletişimin geleceği olarak metaverse teknolojisine odaklanmayı vurgulamak amacıyla grubun adını Meta olarak değiştirdiğini  duyurmuştu.

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Facebook’un eski çalışanı Haugen şirketten ayrılırken binlerce gizli dokümanı yanında almış ve kamuoyuna Facebook ile ilgili ağır ithamlarda bulunan açıklamalar yapmıştı. Bu iddialarını ABD Kongresi ve yetkili birimlerde de dile getirmişti. Haugen şirketin nefreti körükleyen ve çocukların ruh sağlığına zarar veren içerikleri engellemek yerine sürekli olarak tercihini kâr elde etmekten yana kullandığı suçlamasında bulunmuştu.

Haugen Facebook’un yüz tanıma sistemini kapatma kararını ise olumlu karşıladı. Haugen, “Bence bu, Facebook’un eylemlerine karşı sert bir duruş sergilememizin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ancak bir araya gelir ve mantıklı taleplerde bulunursak ilerlemeler kaydedebiliriz” dedi.

Facebook suçlamaları reddediyor

Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg eski çalışan Haugen’in suçlamalarını reddediyor. Zuckerberg Facebook çalışanlarına gönderdiği ve daha sonra sosyal medya hesabında da paylaşılan bir mesajda “Kâr etmek için kasten insanları kızdıran içerik yayınladığımız argümanı son derece mantıksız” ifadelerini kullanarak, “Biz reklamdan para kazanıyoruz ve reklam verenler sürekli reklamlarının yanında zararlı ya da sinirlendiren içerik istemediklerini söylüyor. İnsanları sinirlendiren ya da depresyona sokan ürünler geliştirmek için yola çıkan bir teknoloji şirketi tanımıyorum” diye konuşmuştu.

EK Kaynaklar *dpa, DW 

[UHA Haber Ajansı, 04 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.