enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

F-16 müzakerelerinde gözler 15 Ağustos’a çevrildi

F-16 müzakerelerinde gözler 15 Ağustos’a çevrildi
3 Ağustos 2022
286
A+
A-

WASHİNGTON – UHA HABER / ABD’den F-16 alımı ve modernizasyonu ile ilgili süreç hızlandı. Türk ve Amerikalı heyetlerin 4’üncü görüşmesi için gözler 15 Ağustos’a çevrildi. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki toplantıda F-16’lara ilişkin teknik konular ele alınacak.

Ankara-Washington hattında F-16 müzakereleri devam ediyor. Heyetler, 4’üncü toplantısını  Amerika Birleşik Devletleri’nde yapacak. Teknik konuların masada olacağı toplantıda, F-16 tedariki ve modernizasyonuna ilişkin detaylar ele alınacak.

Milli Savunma Bakanı Akar, 15 Ağustos’ta, Amerika Birleşik Devletleri ile tekrar bir toplantı yapılacağını söyledi.

ABD ile F-16 müzakereleri çerçevesinde parlamenter diplomasi de devrede. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden heyetlerin, Yunan lobisinin provokatif faaliyet ve girişimlerine karşı Amerikan Kongresinde temaslarda bulunması bekleniyor.

Bakan Akar, Amerika’nın kurumsal bir tavır benimseyerek burada bu dedikodulara, dedikodu niteliğindeki girişimlere ve girdilere itibar etmeyip yıllardan beri müttefik olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TSK’ya karşı gerekli tavrı göstereceklerine inanmak istediklerini ifade etti.

Şartlı satışın kabul edilemeyeceğinin altı çizilecek

Görüşmelerde Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki stratejik ortaklığa da vurgu yapılacak. Türkiye’nin tezleri anlatılacak, şartlı satışın kabul edilmeyeceğinin altı çizilecek.

[UHA Haber Ajansı, 03 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.