enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor

Europol’den korona uyarısı: Kutuplaşma teröristlere yarıyor
23 Haziran 2021
727
A+
A-

UHA HABER / Europol, koronavirüs salgınının toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve aşırılıkçıların özellikle de internette taraftar toplama faaliyetlerine hız verdiği uyarısında bulundu. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BK,TY)’ye dayandırdığı habere göre, Avrupa polis teşkilatı Europol, koronavirüs pandemisinin hakim olduğu 2020 yılında teröristlerin internet üzerinden faaliyetlerinin ve nefret propagandasının arttığı uyarısında bulundu.

Europol’ün 2020 yılı terörizm raporunda aşırılıkçıların pandemiyi “nefret yaymak ve kamu kurumlarına karşı güvensizliği artırmak için kullandığı” kaydedildi.

Raporda koronavirüs salgını, ekonomik kriz ve bunun yarattığı sosyal huzursuzluğun toplumlarda kutuplaşmayı artırdığı ve safları keskinleştirdiği belirtilerek siyasi karşıtlara yönelik tahammülsüzlüğün arttığı, sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalanların sayısının yükseldiği kaydedildi.

Teröristlerin mevcut ortamdan şiddete dayalı ideolojilerini yaymak için yararlandığına işaret edilen raporda, “Teröristler demokratik yapıları zayıflatmak, korku yaymak ve toplumu kutuplaştırmak için her fırsatı kullanıyorlar” ifadesine yer verildi.

İnternette radikalleşme uyarısı

AB Komisyonunun içişlerinden sorumlu üyesi  Ylva Johansson, Europol raporuyla ilgili yaptığı açıklamada, koronavirüs döneminde internet üzerinden radikalleşme riskinin arttığını, bunun özellikle de aşırı sağ terörizm için geçerli olduğunu söyledi. Johansson aşırı sağcıların hükümetlerin koronavirüse yönelik önlemlerine karşı protesto gösterilerine katıldığını, internet forumları ya da oyun portalları gibi dijital ortamlarda genç ve iyi eğitimli taraftar toplama çabalarına hız verdiği uyarısında bulundu.

Europol raporuna göre 2020 yılında AB ülkelerinde 21 kişi terör saldırılarına kurban gitti. Almanya’nın Hanau kentindeki aşırı sağcı terörsaldırısında 9 kişi yaşamını yitirirken, diğer 12 kişi ise radikal İslam kaynaklı 6 saldırıda hayatını kaybetti.

Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya olmak üzere altı AB ülkesinde gerçekleşen, engellenen ve amacına ulaşamayan toplam 57 terör saldırısı ya da girişimi kaydedildi. 17 AB ülkesinde toplam 449 kişi terörle bağlantılı suçlardan tutuklandı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 23 Haziran 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.