enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:10 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:09 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:09 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:09 Türkiye’nin En Büyük Dış Finanslı Demiryolu Projesi
00:09 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de UHA / İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:05 Kocaeli’n Derince ilçesinde Ramazan Mahzun: Esnaf, Ramazan’ı unuttu mu?
00:05 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey UHA / İnternational News Agency’nda
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:03 İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebini kabul etmedi.
00:01 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:01 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:00 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
00:18 ABTTF Başkanı: HRW’nin hukukun üstünlüğündeki sorunlara dikkat çeken raporu Meclis gündeminde
00:14 Kocaeli Büyükşehir’le Suriye Rakka’da iftar bereketi
00:08 Bakan Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü
00:07 TBMM Başkanı Kurtulmuş, siyasi partileri ziyaret etti
00:06 CHP’nin ‘şaibeli’ kurultay dosyası ile “İmamoğlu Suç Örgütü” dosyasının birleştirilmesi talebi kabul edilmedi
00:06 TBMM Başkanlı Kurtulmuş, “Soykırımın durdurulması için maalesef bir şey yapılamıyor”
00:06 Bakan Gürlek: Yargı bağımsızlığı vazgeçilmez bir ilkedir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti
29 Mayıs 2022
814
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / 2000’lerin başında Vladimir Putin’in başbakanı olarak görev yapan Mihail Kasyanov, DW’ye, Rusya başkanının “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığına” inandığını söyledi.

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşa olan güveninin sarsıldığını açıkladı.

Cuma günü Avrupa’da açıklanmayan bir yerden DW ile yaptığı röportajda, Rus başkanının generalleri tarafından savaşın durumu hakkında yanlış yönlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Mihail Kasyanov

Mihail Kasyanov, başbakanlık görevinden alınmasından bu yana Vladimir Putin’i sert bir şekilde eleştiriyor.

Kasyanov, görevden alınmadan önce 2000-2004 yılları arasında Putin’in ilk başbakanı olarak görev yaptı ve daha sonra bir muhalefet partisi kurup 2008’de cumhurbaşkanlığına aday oldu. Sesli bir muhalif oldu ve şimdi sürgünde yaşıyor.

Putin konuşmasında, Ukrayna’nın nükleer silahlara sahip olabileceğini ve ülkenin neo-Naziler tarafından yönetildiğini yalan bir şekilde iddia ederek savaşı ikiye katladı . Rusya Devlet Başkanı, Batı’nın Rusya’yı işgal etmeyi planladığını iddia ederek işgalin “tek doğru karar” olduğunu söyledi.

“Sayın Putin’in tepkisi ve konuşması kesinlikle zayıftı” diyen Kasyanov, Putin’in “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığını” da sözlerine ekledi.

2003 yılında Başbakan Mihail Kasyanov ve Vladimir Putin
Fotoğrafta 2003 yılında çekilen Mihail Kasyanov, Putin’in yirmi yılı aşkın bir süredir cumhurbaşkanı ya da başbakan olarak ‘demokratik devletin tüm özelliklerini yok ettiğini’ söylüyor.

Putin yakın çevre tarafından ‘yanıltıldı’

Kasyanov, pek çok analistin Putin’in yakın çevresinin kötü haber verme korkusuyla ona savaşın durumuna dair tam bir bilgi vermediği ya da bilgi vermediği konusunda savunduğu teoriyi destekledi.

“Eminim yanlış yönlendirilmiştir” diyen Kasyanov, Putin’in “ordusunun iyi durumda olduğuna inandığını” ve işgalin çok az zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Teskilat_680*100 banner

Her şey Rusya’nın Kiev’den çekilmesinden ve enerjisini ülkenin doğu kısmına yeniden odaklamasından haftalar sonra geldi.

Rusya, savaş alanında birkaç yenilgi yaşarken, Kasyanov, Putin’in çatışmayı yeni bir aşamaya sokmaya çalışabileceği konusunda uyardı.

“Şimdi başka bir aşamaya geliyoruz – bu rekabet, ekonomik potansiyeller, askeri potansiyeller rekabeti” dedi ve batılı ülkelerin Ukrayna’ya ağır silah gönderme kararının Kiev’e gelecekte “belirleyici bir avantaj” sağlayacağını belirtti.

Kasyanov ‘farklı’ bir Putin tanıyordu

Putin ile birlikte çalışan Kasyanov, Rus liderin köklü bir değişim geçirdiğini söyledi. “20 yıl önce onunla çalıştım. Tamamen farklı bir insandı. O zamanlar tamamen farklı bir durumdu” dedi. 

“Parlamentomuz vardı, bağımsız parlamentomuz vardı – bağımsız medyamız vardı, yargımız vardı. Bugün tamamen farklı bir dünya” dedi. “Sayın Putin, demokratik devletin tüm özelliklerini yok etti ve şimdi tam olarak otoriter bir rejime sahibiz ve yavaş yavaş totaliter bir rejime geçiyoruz.”

Mark Hallam

Düzenleyen: Mark Hallam

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.