enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Avrupa Haberleri / NATO 3.0 Döneminde Çok Vitesli Avrupa’nın Dönüşümü
00:08 Emlak Konut’tan faizsiz ‘Hoş Geldin Evim Kampanyası’
00:07 Toplumsal Fayda Hikâyeleri’nde bu hafta: Pfizer Türkiye
00:06 Gazze Barış Kurulu Vaşington’da toplandı
00:05 Ömer Çelik: Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge hedefimize ilerliyoruz
00:04 MSB’den Yunanistan’ın Girit’teki hidrokarbon faaliyetlerine tepki
00:03 ABTTF: Hoş geldin Ramazan-ı Şerif!
00:02 Karda, sıcakta, çöl fırtınasında Türk SİHA’ları: Dünyanın gözü BAYKAR’da
00:01 İddia: ABD ordusu cumartesi gününden itibaren İran’a saldırıya hazır
00:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Erdoğan ve İletişim Başkanı Duran’dan ramazan mesajı
13:20 “Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti”
01:01 Ekrem İmamoğlu ile Hüseyin Gün, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında “Siyasal casusluk” iddianamesi kabul edildi
00:18 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Barış Kurulu’nun ilk toplantısı için Vaşington’da
00:08 İşsizlik 12 çeyrektir tek hanede
00:08 KOTO ve KOSAD’dan ‘Kredi Süreçlerinde Sigorta Dayatmalarına Karşı’ ortak duruş
00:07 ASKİ’ye “içme suyu havzasında kirlilik” cezası ve suç duyurusu
00:06 Yaşam Memnuniyeti Anketi’ne göre, Türkiye’de yaşayanların yüzde 53,3 mutlu olduğunu beyan etti…
00:06 Hollanda Fahri Konsolosumuz Titus Kramer, bir yasa konusunda hükümeti uyardı…
00:06 Erdoğan’ın Etiyopya Ziyareti ve Bölgesel Etkisi
00:05 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TBMM’de düzenlenen “Valiler Buluşması Programı”na katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti

Eski Rusya Başbakanı: Putin Ukrayna savaşına olan güvenini kaybetti
29 Mayıs 2022
813
A+
A-

BERLİN – UHA HABER / 2000’lerin başında Vladimir Putin’in başbakanı olarak görev yapan Mihail Kasyanov, DW’ye, Rusya başkanının “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığına” inandığını söyledi.

Eski Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşa olan güveninin sarsıldığını açıkladı.

Cuma günü Avrupa’da açıklanmayan bir yerden DW ile yaptığı röportajda, Rus başkanının generalleri tarafından savaşın durumu hakkında yanlış yönlendirilmiş olabileceğini söyledi.

Mihail Kasyanov

Mihail Kasyanov, başbakanlık görevinden alınmasından bu yana Vladimir Putin’i sert bir şekilde eleştiriyor.

Kasyanov, görevden alınmadan önce 2000-2004 yılları arasında Putin’in ilk başbakanı olarak görev yaptı ve daha sonra bir muhalefet partisi kurup 2008’de cumhurbaşkanlığına aday oldu. Sesli bir muhalif oldu ve şimdi sürgünde yaşıyor.

Putin konuşmasında, Ukrayna’nın nükleer silahlara sahip olabileceğini ve ülkenin neo-Naziler tarafından yönetildiğini yalan bir şekilde iddia ederek savaşı ikiye katladı . Rusya Devlet Başkanı, Batı’nın Rusya’yı işgal etmeyi planladığını iddia ederek işgalin “tek doğru karar” olduğunu söyledi.

“Sayın Putin’in tepkisi ve konuşması kesinlikle zayıftı” diyen Kasyanov, Putin’in “bu savaşı kaybettiğini çoktan anlamaya başladığını” da sözlerine ekledi.

2003 yılında Başbakan Mihail Kasyanov ve Vladimir Putin
Fotoğrafta 2003 yılında çekilen Mihail Kasyanov, Putin’in yirmi yılı aşkın bir süredir cumhurbaşkanı ya da başbakan olarak ‘demokratik devletin tüm özelliklerini yok ettiğini’ söylüyor.

Putin yakın çevre tarafından ‘yanıltıldı’

Kasyanov, pek çok analistin Putin’in yakın çevresinin kötü haber verme korkusuyla ona savaşın durumuna dair tam bir bilgi vermediği ya da bilgi vermediği konusunda savunduğu teoriyi destekledi.

“Eminim yanlış yönlendirilmiştir” diyen Kasyanov, Putin’in “ordusunun iyi durumda olduğuna inandığını” ve işgalin çok az zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Teskilat_680*100 banner

Her şey Rusya’nın Kiev’den çekilmesinden ve enerjisini ülkenin doğu kısmına yeniden odaklamasından haftalar sonra geldi.

Rusya, savaş alanında birkaç yenilgi yaşarken, Kasyanov, Putin’in çatışmayı yeni bir aşamaya sokmaya çalışabileceği konusunda uyardı.

“Şimdi başka bir aşamaya geliyoruz – bu rekabet, ekonomik potansiyeller, askeri potansiyeller rekabeti” dedi ve batılı ülkelerin Ukrayna’ya ağır silah gönderme kararının Kiev’e gelecekte “belirleyici bir avantaj” sağlayacağını belirtti.

Kasyanov ‘farklı’ bir Putin tanıyordu

Putin ile birlikte çalışan Kasyanov, Rus liderin köklü bir değişim geçirdiğini söyledi. “20 yıl önce onunla çalıştım. Tamamen farklı bir insandı. O zamanlar tamamen farklı bir durumdu” dedi. 

“Parlamentomuz vardı, bağımsız parlamentomuz vardı – bağımsız medyamız vardı, yargımız vardı. Bugün tamamen farklı bir dünya” dedi. “Sayın Putin, demokratik devletin tüm özelliklerini yok etti ve şimdi tam olarak otoriter bir rejime sahibiz ve yavaş yavaş totaliter bir rejime geçiyoruz.”

Mark Hallam

Düzenleyen: Mark Hallam

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.