enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:58 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan’dan Akşener’e dava

Erdoğan’dan Akşener’e dava
21 Mayıs 2021
673
A+
A-

UHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Netanyahu’ benzetmesini yargıya taşıdı. Erdoğan, ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle Akşener’e 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 18 Mayıs’taki TBMM grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzeten açıklamalar yapmıştı.

Tepki çeken açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatları aracılığı ile “kişilik haklarını ihlal edici mahiyette şahsiyet haklarına saldırı kastıyla ağır hakarette bulunduğu” gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

“Netanyahu İslam ve insanlık düşmanıdır”

Dava dilekçesinde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adalet ve hakkaniyete dayalı insani duruşunun karşısında bir siyasi figür olarak İsrail Başbakanı Netanyahu bulunmamaktadır. Bu figür tüm İslam coğrafyasında olduğu gibi ülkemizde de çocukları dahi ayırmaksızın sivilleri katleden insanların yerleşim yerlerine zorla el koyan işgalci ve yayılımcı politikalar takip eden İslam ve insanlık düşmanı olarak kabul edilmemektedir” denildi.

Dava dilekçesinde ayrıca Filistin’de yaşanan drama en güçlü tepkiyi gösterenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ifade edildi.

Akşener’in iddialarının aksine Erdoğan’ın, insanlık dışı saldırıların sona ermesi için birçok ülke ile diplomatik temaslarda bulunduğu belirtildi.

Erdoğan önceki gün Akşener’in benzetmesine sert tepki göstermiş, “O Filistin’in haritadaki yerini bilmeyecek kadar zavallıdır” ifadelerini kullanmıştı.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.