enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:55 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
11:17 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor !
06:50 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:55 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
00:54 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
00:37 Bakan Göktaş, 2002’de 5 bin 777 olan engelli memur sayısı 82 bin 626’ya ulaştı
00:34 Hollanda Türk Gazeteciler Birliğili, 10 Ocak’ı bu kez “Anma” ruhuyla yaşattı
00:30 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 10 Ocak’ta Üyeleriyle Buluştu 
00:29 Türkiye’de rüzgardan elektrik üretimi 3 Ocak’ta 259 bin 76 megavatsaatle günlük bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
00:21 Milli Savunma Bakanı Güler, “Gazze Şeridi’nde İsrail için bir tehdit oluşturmuyor”
00:20 Yüzyılın konut projesinde yeni haftanın kura takvimi
00:11 Oğuz Türklerine ait 9-10. yüzyıldan kalma Kültöbe Yazıtı keşfedildi
00:10 Türk Dünyası’ndan Haberler!
00:59 ABD Başkanı,Venezuela’dan Grönland’a, İran’dan Suriye’ye kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
00:41 2026’nın merakla beklenen 20 filmi
00:38 Türkiye’nin 2026’da dış politikada öncelikleri neler olacak?
00:37 2026’da emekli aylıkları yaşam maliyetine kıyasla ne seviyede?
00:30 Güvenlik kaynakları: Çatışmaların sebebi YPG’nin Suriye’nin geleceğini ve kaynaklarını sömürme kaygısıdır
00:26 İran’da sokağa çıkma çağrıları yapan sürgündeki Rıza Pehlevi kimdir?
00:21 Türkiye, Karadeniz’in güvenliği konusunda nasıl bir sorumluluk alacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan ve Merkel video konferans ile görüştü

Erdoğan ve Merkel video konferans ile görüştü
6 Mart 2021
956
A+
A-

UHA HABER /  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel video konferans aracılığıyla görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın Merkel’e “nisan ayında turizmin engelsiz ve güvenli biçimde başlayacağına inandığını söylediği” belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angala  Merkel arasında gerçekleşen görüşmede,Türkiye-Almanya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Almanya Başbakanı Merkel ile düzenli temas ve diyaloğun devamına büyük önem verdiğini ifade etti. Türkiye’nin salgınla mücadelesinin kararlı şekilde devam ettiğini, kademeli ve kontrollü normalleşme sürecini başlattıklarını, aşılama programını da hızla sürdürdüklerini belirten Erdoğan, olumlu gelişmelerle birlikte nisan ayında turizmin engelsiz ve güvenli biçimde başlayacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de insani yardıma ihtiyaç Suriye’de insani yardıma ihtiyaç duyan milyonlarca Suriyeliyi fiilen koruyan ve yardım sağlayan tek ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayarak, gönüllü geri dönüşler konusunda Avrupa Birliği’nin mali ve teknik destek vermesi gerektiğine işaret etti.

18 Mart Mutabakatının güncellenmesi konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Ege konularında da yapıcı tutumunu sürdürdüğünü dile getirdi. Libya’da yeni hükümetin güvenoyu alarak bir an evvel görevine başlamasının öncelik taşıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de siyasi sürecin etkin şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Merkel’den Doğu Akdeniz için uluslararası hukuk vurgusu

Erdoğan ve Merkel’in Covid-19 pandemisine karşı mücadele ve Doğu Akdeniz’deki durum da dahil olmak üzere çeşitli bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Almanya Başbakanı, Doğu Akdeniz’deki tartışmalı konuların sadece diyalog yoluyla ele alınabileceği ve uluslararası hukuk temelinde çözülebileceğini vurguladı. Kıbrıs’la ilgili anlaşmazlıklarla ilgili olarak da Birleşmiş Milletler aracılığıyla gayri resmi görüşmelerin yakında başlatılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Almanya Başbakanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı, Abdulhamid Dbeiba yönetiminde Libya’da devam eden hükümet kurma çalışmalarının Libya içinde ve dışında tam desteğe ihtiyacı olduğu konusunda anlaştılar. Almanya Başbakanı, AB ile Türkiye arasındaki kapsamlı ve yapıcı ilişkilerin önemini yineledi.”

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.