enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:16 ABD’de göç ve gümrük muhafaza polisinin (ICE) yetkileri neler?
11:41 Gazeteci Ali Asmar, İsrail’in 2025’te yürüttüğü çok cepheli savaşı ve Suriye’nin bu stratejideki kritik rolünü
07:57 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:33 Çerkezköy-Kapıkule hattında sinyalizasyon ve test çalışmaları devam ediyor
07:07 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:05 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
00:36 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
00:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
00:08 Bugün “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Antalya’da inşa edilecek 13 bin 213 konut için kura çekimi yapılaca
00:05 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
00:02 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
20:43 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:33 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:33 Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı
07:42 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
07:46 Karayolları Otoyol Jandarma Timlerine emanet..!
07:03 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
07:00 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
06:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli’nin toplam uzunluğu 8,2 Kilometre
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Erdoğan pazar mantalitesine sahip”

“Erdoğan pazar mantalitesine sahip”
19 Mayıs 2022
458
A+
A-

Pelin Çift İle Gündem Ötesi

‘Pelin Çift ile Gündem Ötesi’ her Cumartesi günü “Gönül Dağı”dan sonra saat 00.15’te TRT 1 Ekranlarında..

LÜKSEMBURG – UHA HABER / Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazına ilişkin değerlendirmesinde, Erdoğan’ın “pazar mantalitesine” sahip olduğunu ve “el yükseltmek” istediğini belirtti.

100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun - Optik GazeteUluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre,Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Alman basın organlarında Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine itirazı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Alman ikinci kanalı ZDF‘de konuşan Asselborn, Türkiye’deki pazarların ne şekilde işlediğini herkesin bildiğini belirterek, “Erdoğan’ın mantalitesi bazen bunu andırıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusundaki aleyhte tutumunun Kürt meselesi ile ilgili olduğu konusunda tereddütleri bulunduğunu belirten Asselborn, konunun daha çok ABD’den F-16’ların sevkiyatı ile ilgili olduğunu öne sürdü.

TRT_Francais_680*100 banner

Asselborn, “Erdoğan’ın el yükseltmeye ve F-16’ların sevk edilmesi için baskıyı artırmaya çalıştığını düşünüyorum” diyerek, bunun “tehlikeli bir oyun” olduğunu dile getirdi.

Deutschlandfunk radyosuna da aynı konuda açıklama yapan Asselborn, Türkiye’nin bu iki ülkenin NATO üyeliğini engellemeyeceğini ve bunun sorumluluğunu alamayacağını ifade etti.

Asselborn, bu açıklamasında da Türkiye’nin tutumunun savunma ürünlerinin ihracatı konusunda tavizler verilmesini sağlamak olduğunu düşündüğünü söyledi.

Resim önizlemesi

Türkiye’nin 2019’da Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasına karşılık Washington Türkiye’ye yaptırım uygulama kararı almış ve Türkiye’yi F-35 programından çıkarmıştı. Zararın telafi edilmesini talep eden Ankara ise eski nesil savaş uçakları F-16’ların Türkiye’ye satışının onaylanmasını istemişti.

Erdoğan: Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Fotoğraf: Yves Herman/REUTERS

Finlandiya’dan sonra İsveç de Pazartesi günü NATO üyeliği için resmen başvurma kararı aldı. Ancak NATO’ya yeni üye kabulü için İttifakın 30 üyesinin de onayı gerekiyor. Türkiye ise bu iki ülkenin üyeliğine soğuk bakıyor.

Veto sorununun aşılması için Türkiye’ye diplomatik heyet göndereceklerini açıklayan İsveç ve Finlandiya’ya dün bir mesaj veren Erdoğan, “Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” demişti. “Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık, net bir tavrı söz konusu değil” diyen Erdoğan, İsveç ve Finlandiya bundan sonra “bu tavrını” değiştirse de Türkiye’nin onlara güvenmeyeceğini belirtmişti.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle

[UHA Haber Ajansı, 19 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.