enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan Okulunun Yeni Kabinesi

Erdoğan Okulunun Yeni Kabinesi
8 Haziran 2023
30
A+
A-

Türkiye Yüzyılı’nın başladığı dönemin A Takımı olarak görülen kabine seçkin siyasetçi, bürokrat, teknokrat ve iş insanlarından oluşuyor.

3 Haziran 2023 | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (ortada), Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı. Yeni kabinede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sol 9), Adalet Bakanı Yılmaz Tunç (sol 8), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş (sağ 9), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (sol 7), Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki (sağ 8), Dışişleri Bakanı Hakan Fidan (sağ 7), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar (sol 6), Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak (sağ 6), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (sol 5), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya (sağ 5), Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy (sol 4), Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin (sağ 4), Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler (sol 3), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (sağ 3), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sol 2), Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı (sağ 2), Ticaret Bakanı Ömer Bolat (solda), Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu (sağda) görev aldı. (Foto: Halila Sağırkaya / AA)

SETA Genel Koordinatörü Duran: Türkiye'nin 2022'de bir aşı diplomasisi  harekatı yapacağını öngörmek zor olmaz

[Prof. Dr. Burhaneddin DURAN]

Türkiye’nin en saygın, güvenilir, bağımsız, tarafsız düşünce ve yayın kuruluşu olan SETA Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın  Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhaneddin DURAN, “Erdoğan Okulunun Yeni Kabinesi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Prof. Dr. Burhaneddin DURAN’ın o yazısı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesi cumartesi akşamı göreve başladı.

Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun.

Türkiye Yüzyılı’nın başladığı dönemin A Takımı olarak görülen kabine seçkin siyasetçi, bürokrat, teknokrat ve iş insanlarından oluşuyor.

Hepsi çok değerli isimlerden oluşan bu kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kamuoyunda öne çıkan isimler olarak görüldü.

Bakanların profilleri ve karşılık geldikleri yeri sevgili Okan Müderrisoğlu dün SABAH Gazetesi’ndeki köşesinde çok güzel bir şekilde açıkladığı için tekrar etmeyecek, daha genel bir değerlendirme yapacağım.

Her şeyden önce bu kabine, Erdoğan okulunun yeni kabinesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iç siyaset, ekonomi, dış politika ve güvenlik alanlarında yürüttüğü bütüncül yönetimi önümüzdeki beş yılda hayata geçirmek için yüksek tempo ile çalışacak ekiptir.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin bu ikinci dönem kabinesi aynı zamanda sistemin de yerleştiğini göstermekte.

Yirmi yıllık kesintisiz iktidarıyla Türkiye’nin altyapısını büyük ölçüde tamamlayan ve ciddi ölçekte kapasite gelişimini temin eden Erdoğan, böylece yeni kabinesi ile şahlanış dönemine adım atıyor.

Önceki kabinesinden sadece (milletvekili olmayan) iki bakana yeniden görev veren Erdoğan, eski başarılı bakanlarının yerlerine onlarla yarışabilecek iddiada yenilerini getirdi.

Sadece bu bile siyasi hayatımızda Erdoğan okulu diyebileceğimiz olgunun ne kadar güçlü olduğunu göstermekte.

Erdoğan, İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı ve parti genel başkanlığı boyunca o kadar çok siyasetçi ve bürokrat yetiştirdi ve onlarla yol yürüdü ki, Meclis’te yüzde 70-80’e, kabinede yüzde 90’a varan bir yenilenme yapabildi.

Yani Erdoğan eser ve hizmet siyaseti ile Türkiye’ye çok sayıda büyük proje kazandırmakla kalmadı, önümüzdeki onlu yıllarda ülkemizin yönetimine katkı verebilecek birçok değerli isim yetiştirdi.

İsimleri saymakla bitmez.

İşte bu, Erdoğan’ın siyasi hayatı bittikten sonra da devam edecek zengin bir siyasi çizgiyi, mirası (legacy) oluşturduğunu şimdiden göstermektedir.

Bu çok yönlü bir çizgi, miras.

Öncelikle Erdoğan, siyaseti “Büyük Türkiye davasının mücadelesi” olarak görmekte.

Krizlerde zor kararlar alarak liderlik farkını sergilemekte.

2007, 2008, 2013 ve 2016 tarihlerinin her birisi Erdoğan ve partisinin siyasetten tasfiye edilebileceği ancak Erdoğan’ın istisnai kriz yönetiminin başarılı olduğu tarihlere karşılık geliyor.

Sürekli bir dinamizm, yenilenme, çalışkanlık, realizm ile idealizmin pragmatik sentezi Erdoğan siyasetinin özellikleri oldu.

Siyasi ömrü vesayetle mücadeleyle, iç ve dış operasyon/ darbelere karşı çıkmayla, milli bağımsızlığı yüceltmeyle ve ülkemize büyük projeler kazandırmakla geçen Erdoğan hem çok şey yaptı hem de çok insan yetiştirdi.

Malum, birlikte çalıştıklarından bazıları ile yolları ayrıldı.

Siyasetin fırtınaları onları bir hayli savurdu.

2023 seçimleri bir anlamıyla Erdoğan okulunun müdavimlerinin ülkemizi yönetmeye devam ettiği bir tecrübe oldu.

Diğer anlamıyla da bu okulun kaçaklarının siyasetin ne zorlu bir iş olduğunu yakından hissettikleri bir seçim oldu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.