enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: “F-16 konusunda her zamankinden daha umutluyum”

Erdoğan: “F-16 konusunda her zamankinden daha umutluyum”
13 Temmuz 2023
24
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen iki günlük NATO zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi.

* Toplantının soru cevap kısmında ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışına dair görüşleri sorulduğunda Erdoğan, “her zamankinden daha umutlu” olduğunu söyledi.

UHA / Europe İnternational News Agency

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine değinen Erdoğan, “Bizlere ifade etiği konu, onlarda da Kongre’nin bağlayıcı oluğunu söylüyorlar. Kendisi elinden gelen her şeyi yapacağını bizlere söyledi, takipçisi olacağım ve umutluyum dedi ama aynen işte bizde de nasıl parlamentodan geçmesi gerekiyorsa orada da Kongre’den geçmesinin gerektiğini ve bazı zaman zaman Demokratlar’dan bazen Cumhuriyetçiler’den engel çıktığını ifade ettiler. Temennimiz odur ki olumlu bir neticeyi alırız. Her zamankinden ben de daha umutluyum” diye konuştu.

Basın toplantısında İsveç’in NATO üyeliğinin meclise taşınması sürecinde yeşil ışık yakılmasına değinen Erdoğan, İsveç’in Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecine, Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ve vize serbestisine aktif destek vereceğini kaydetti.

Türkiye’ye uygulanan savunma sanayi alanındaki kısıtlamaların kaldırılmasında İsveç’in üzerine düşeni yapmayı sürdüreceğini kaydeden Erdoğan, “Bu temel üzerinde yapılacak mütalaalara göre biz de İsveç’in katılımıyla ilgili sürecin bir sonraki safhasına geçeceğiz” diye konuştu.

İsveç hükümetinin Kuran’a yapılan saldırıyı tasvip etmediğine dair beyanını not aldıklarını belirten Erdoğan, “Dünya genelindeki 2 milyar Müslüman’ı öfkelendiren ve rencide eden nefret suçlarına müsaade edilmemelidir” dedi.

Erdoğan, “Bugün Cenevre Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Kuran yakma eylemini dini nefret suçu olarak tanımlayıp kınadı. Söz konusu karardan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Erdoğan, “İnsanların kutsallarına saldırmak fikir hürriyeti değil barbarlıktır, ilkelliktir, bir nevi terör eylemidir. Sadece İsveç’in değil, İslam düşmanlığının yükseldiği diğer ülkelerin de bu konuda kararlı tedbirler alması gerekiyor” dedi.

İsveç’in NATO’ya katılım protokollerini onaylayacak mercinin TBMM olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Bizim gibi milletvekillerimiz de süreci yakından takip edecektir” ifadelerini kullandı.

“Terörle amansız mücadele bizim kırmızı çizgimizdir ” diyen Erdoğan, “NATO tarihinde ilk defa genel sekreter tarafından terörizmle mücadele özel koordinatörü atanacağı duyuruldu. 10 yılı aşkın süredir güncellenmeyen rehber ilkelerin gözden geçirilmesi çalışmalarına başlanması kararı alındı” diyerek, bu kararların alınmasında Türkiye’nin çalışmalarının büyük etkisi olduğunu belirtti.

Tahıl koridoru anlaşması

Rusya ve Ukrayna arasında BM ve Ankara arabuluculuğunda yapılan tahıl anlaşmasının Türkiye’nin temasları neticesinde 2 kez uzatıldığını belirten Erdoğan 17 Temmuz’da süresi dolacak mekanizmanın tekrar uzatılması için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Dünya'nın gözü İstanbul'da: Zelenski-Erdoğan görüşmesinde neler konuşuldu?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin geçen Cuma yaptığı ziyarette konuyu ele aldıklarını söyleyen Erdoğan, Zelenski’nin girişimin devamından yana olduğunu, Putin’in ise bazı önerileri olduğunu ve bunların da dikkate alınarak çözüm odaklı çalışacaklarını kaydetti.

“Türkiye’de hak ve özgürlükler konusunda bir sıkıntı yok”

Erdoğan gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye’nin demokrasi, hak ve özgürlükler konusunda bir sıkıntısı olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı, “Dünyada yüzde 90’a yakın bir katılımla seçim yapıldığını hangi ülkede gördünüz? Ama bakın bizim son seçim yüzde 88 katılımla neticelendi ve ben oradan seçildim. Hak ve özgürlükler konusunda eksik olan bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.