enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erdoğan: 28 Şubat’ı yaşadım, 28 Şubat’ın farkındayım

Erdoğan: 28 Şubat’ı yaşadım, 28 Şubat’ın farkındayım
28 Şubat 2021
554
A+
A-

UHA HABER / Bugün tarihe “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat’ın 24’üncü yıl dönümü. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok siyasetçi 28 Şubat’a tepkilerini dile getirdi.

Bugün 28 Şubat 1997’de gerçekleşen ve tarihe “postmodern darbe” olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının 24’üncü yıl dönümü. Pek çok siyasi, 28 Şubat’ın yıl dönümü dolayısıyla paylaşımlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Darbe bir insanlık suçudur. 28 Şubat’ı yaşadım, 28 Şubat’ın farkındayım” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “28 Şubat demokrasimize yapılmış açık bir darbeydi. Milletin iradesine karşı yapılan tüm darbeler yenilgiye mahkumdur. Yaşasın Demokrasi!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Hepiniz oradaydınız. Şimdi inkâr ediyor, hatta üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Yıllarca laiklik kavramını istismar edip vatandaşımızın inanç özgürlüğünü kısıtladınız. Hamdolsun millet iradesi bu zulme ‘dur’ dedi. Fakat siz bir özür bile dilemediniz. Milletimizden özür dileyin” ifadeleriyle CHP’yi hedef aldı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz, hiçbir zaman mafyayla, çetelerle, 28 Şubatçılarla aynı gemiye binmedik, binmeyiz. Bizim rotamızı hakikat çiziyor” paylaşımında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “28 Şubat karanlığını inançla, azimle dağıttık! Bu millet kendisini kalıplara sokmaya çalışanlara, iradesine darbe yapmaya çalışanlara hiçbir zaman izin vermedi, vermez! Ülkemizin, milletimizin mayasında demokrasi var ve ilelebet var olacak” ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu?

Şeriat tartışmalarının yaşandığı REFAH-YOL (Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi koalisyonu) hükümeti döneminde, 28 Şubat 1997’de düzenlenen ve dokuz saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında, laikliğin Türkiye’de demokrasi ve hukukun teminatı olduğu vurgulanmış ve alınan kararlarda tarikatlara bağlı okulların denetlenmesi ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesi, sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi, Kuran kurslarının denetiminin sağlanması ve tarikatların kapatılması istenmişti.

Ayrıca irtica nedeniyle ordudan atılanları savunan ve orduyu din düşmanı gibi gösteren basının da kontrol altına alınması talep ediliyordu. MGK kararlarında kıyafet kanununa uyulması, kurban derilerinin derneklere verilmemesi ve Atatürk aleyhindeki eylemlerin cezalandırılması gerektiğinin de altı çiziliyordu.

O dönemde başbakanlık koltuğunda Necmettin Erbakan oturuyordu. Tansu Çiller de dışişleri bakanlığı koltuğundaydı. Erbakan’ın başbakanlıktan istifa etmesine yol açan 28 Şubat sürecinin Türkiye’de toplumsal, siyasal ve yargı alanında uzun vadeli sonuçları oldu.

[UHA Haber Ajansı, 28 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.