enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:04 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:01 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
08:18 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
00:36 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:24 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:06 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
00:02 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:02 ABD’nin test atışı KIZILELMA’nın gölgesinde kaldı
21:26 Müslümanların hayatında teori ve pratik arasındaki çelişki…
10:33 BM Genel Kurulu’nda, “Uluslararası Soykırım Suçu Mağdurlarını Anma ve Onur Günü” dolayısıyla oturum yapıldı…
10:20 Bakan Yumaklı: Su konusunda belediyeler üzerine düşeni yapmalı
09:37 Karadeniz’de sağanak, Doğu Anadolu’da ise karla karışık yağmur bekleniyor
09:16 (TÜİK), TÜFE temel yıl güncellenmesi ve hesaplama sisteminde yapılacak değişikliğe gidiyor…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
08:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
06:49 Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesabını bozacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Erciyes ve Kapadokya turizmine yeni soluk

Erciyes ve Kapadokya turizmine yeni soluk
23 Ocak 2024
32
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kapadokya turizm bölgesinin hava trafiğinde önemli yer tutan Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası ve apron yapımının 3 yıldır sürdürülen çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

UHA / İnternational News Agency

Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin sanayi, ticaret ve turizm potansiyelini katlayacak bir proje ortaya koyduklarını, yeni terminal binası ile yıllık 2.5 milyon olan yolcu kapasitesinin 6 milyona çıkartıldığını ifade etti.

İç Anadolu Bölgesi’nde Esenboğa Havalimanı’ndan sonra en büyük 2’nci, Türkiye genelinde yolcu sayısında 11’inci, dış hat yolcu trafiğinde ise 7’nci sırada olan Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası ve apron inşaatına, 12 Kasım 2020’de başlandığını belirten Bakan Uraloğlu, toplam 51 bin metrekare üzerine kurulan yeni alan ile, yolcu kapasitesinin artmasının yanında, otopark, ulaşım ve konfor alanlarının da bölgenin potansiyeline uygun hale getirildiğini bildirdi.

Erciyes ve Kapadokya turizmine yeni soluk

“Bölgenin hava trafiği ve ulaşımı açısından önünde bulunan önemli bir engeli de geride bıraktık”

Kayseri Havalimanı, apron alanının 43 bin metrekareden 132 bin 500 metrekareye çıkartıldığını ifade eden Uraloğlu, “Bu sayede önümüzde ki dönemde gelişen Erciyes ve Kapadokya turizm talebi ve bölgenin ticaret hacminin de hesap edilerek başta Kayseri olmak üzere, bölgenin hava trafiği ve ulaşımı açısından önünde bulunan önemli bir engeli de geride bıraktık” dedi.

Erciyes ve Kapadokya turizmine yeni soluk

Yeni terminal binasının iç ve dış hatlar ortak terminal binası olarak hizmet vereceğini söyleyen Bakan Uraloğlu, “En kısa zamanda terminalimiz hizmete açılacak. Uçak sayımız da 9 park pozisyonundan 16 park pozisyonuna çıktı. Yeni terminal binasında 6 yolcu köprüsü sayesinde yolcular yeni iç ve dış hatlar terminal binasına kesintisiz bir şekilde ulaşabilecek. Yeni yapılan açık ve kapalı otopark alanları ile, 831 araçlık ilave kapasite ile aynı anda 1.311 araç faydalanabilecek” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.